30 Νοεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών στο φορολογικό

0 σχόλια

Στουρνάρας: Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών στο φορολογικό

Το γάντι σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πετάει ο υπουργός Οικονομικών, καλώντας τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης να φέρουν ισοδύναμες προτάσεις για τις ρυθμίσεις που ζητούν να καταργηθούν
Για περιθώρια ελιγμών γύρω από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, έκανε λόγο ο υπουργός ΟικονομικώνΓιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
«Όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάσταση της», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας γιατί «αυτά τα πράγματα τα έχουμε συμφωνήσει και ψηφίσει». Ωστόσο τάχθηκε υπέρ του διαλόγου και της εξέτασης των διαφορετικών προσεγγίσεων από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.
Να σημειωθεί πως σε λίγη ώρα συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή των εκπροσώπων που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα καθώς και του αρμόδιου για την πορεία των εσόδων υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να δοθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση το φορολογικό ν/σ.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στην κατάργηση του αφορολόγητου των προστατευομένων τέκνων και ζητούν να αυξηθεί η έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ για όσους φορολογουμένους έχουν παιδιά. Σύμφωνα με την πρόταση που έχουν καταθέσει, τα επιπλέον έσοδα θα αναζητηθούν από την αύξηση του συντελεστή του ενιαίου φόρου ακινήτων για όσους έχουν πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Ακόμη, εκφράζουν ενστάσεις σε ό,τι αφορά την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 80% για τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες, που θα επιβαρύνει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, βάσει του νέου σχεδιασμού, προβλέπεται ότι θα φορολογηθούν με συντελεστή αυξημένο στο 26%.
Πηγή: voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου