24 Νοεμβρίου 2012

Ο Αντ. Σαμαράς δεν είδε το ευρωπαϊκό φιάσκο! Δηλώνει αισιόδοξος!

0 σχόλια

Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, ο Αντ. Σαμαράς εν αντιθέσει με όλους τους άλλους αρχηγούς κρατών εμφανίστηκε αισιόδοξος και δήλωσε πως «συζητήθηκαν διεξοδικά όλες οι απόψεις των κρατών-μελών, υπάρχει μια κατανόηση των θέσεων της κάθε χώρας»
Σε ό, τι αφορά τα κονδύλια συνοχής τα οποία διεκδικεί η Ελλάδα, δήλωσε πως δυστυχώς «η αφετηρία ήταν πάρα πολύ χαμηλή, ήταν 11,2 δις» και αυτό οφείλεται στο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε, όπως όλες οι άλλες χώρες, με στοιχεία που υπήρχαν για τα χρόνια από το 2007-9» Δηλαδή δεν κατάφεραν να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι σε πρωτοφανή κρίση!!!
«Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με τα στοιχεία της οικονομίας της πριν την κρίση με εθνικό εισόδημα ως κριτήριο του τότε και όχι του σήμερα μετά την κρίση» είπε χαρακτηριστικά, αν και τόνισε πως υπάρχει ελπίδα «να αυξηθεί σημαντικά η συμμετοχή μας στα κοινοτικά κονδύλια»
... ενδεχομένως με άλλη διαπραγματευτική ομάδα, άραγε;

Αναφορικά με το Eurogroup της Δευτέρας, o Πρωθυπουργός εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος!
«Είχα ένα διήμερο συνεχών επαφών με τους περισσότερους ομολόγους μου, πρωθυπουργούς και ανώτατους αξιωματούχους της Ευρώπης. Είχα για παράδειγμα με τον πρωθυπουργό Βελγίου, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Πολωνίας, Σλοβενίας, με τον Άγγλο πρωθυπουργό, με το Γάλλο, με τη κα Μέρκελ , με τον κο Μόντι από την Ιταλία, με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, τον κο Γιούνκερ, με εκείνον της Τσεχίας, της Λετονίας» τόνισε εξηγώντας ότι αντλεί την αισιοδοξία του διότι «έχουμε πλέον ανάμεσά μας ομολόγους μας, οι οποίο είναι οι περισσότεροι θερμοί υποστηρικτές της Ελλάδας». Αλλά είπε πως δεν μπορεί να πει περισσότερα.
«Πιστεύω ότι υπάρχει πρόοδος πραγματική σε όλα τα μέτωπα και για την ώρα δεν θα ήθελα να πω τίποτα παραπάνω» είπε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου