13 Νοεμβρίου 2012

Η διάσταση απόψεων που κοστίζει στην Ελλάδα

0 σχόλια

Η διάσταση απόψεων που κοστίζει στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά σε ένα συμβούλιο υπουργών Οικονομικών εκφράστηκε τόσο έντονη διαφωνία και μάλιστα ανοικτά για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους
Μπορεί το Eurogroup να μην πήγε τόσο καλά όσο περίμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο δεν χάνουν την αισιοδοξία τους. Και ελπίζουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο, όλα τα προβλήματα θα έχουν λυθεί και η Ελλάδα θα μπορεί να…πανηγυρίσει την οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Η Αθήνα, πάντως, προς το παρόν αδυνατεί να κατανοήσει γιατί στην πραγματικότητα θα πρέπει να πληρώσει αυτή την διαφορά αντιλήψεων που ξεκάθαρα πλέον υπάρχει ανάμεσα στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον ως προς την οριστική επίλυση του προβλήματος χρέους. Γιατί στην πραγματικότητα, περί αυτού πρόκειται.

Η Γερμανία αντιστέκεται σε κάθε ιδέα νέου κουρέματος και γενικότερα παροχής κάθε επιπλέον βοήθειας προς την ελληνική οικονομία, την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου (ΔΝΤ) εκτιμά ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να καταστεί το δημοσιονομικό ζήτημα της Ελλάδας βιώσιμο.

Και όπως όλα δείχνουν όσο αυτή η διάσταση απόψεων υφίσταται, τόσο θα απομακρύνεται η προοπτική διάσωσης της Ελλάδας και μαζί του συνόλου του ευρωπαϊκού νότου, που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τη χώρα μας.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της διαφωνίας, όπως μεταδίδουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι από τις Βρυξέλλες, είναι ότι για πρώτη φορά, σε ένα συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, εκφράστηκε τόσο έντονη διαφωνία και μάλιστα ανοικτά.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν και κυρίως από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο.
Πηγή: voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου