29 Νοεμβρίου 2012

Βρούτσης: Αντιστρέφει το κλίμα το Eurogroup – Τι λένε οι κοινωνικοί εταίροι

0 σχόλια

Βρούτσης: Αντιστρέφει το κλίμα το Eurogroup – Τι λένε οι κοινωνικοί εταίροι

Οι εξελίξεις, μετά το Eurogroup, αντιστρέφουν την ψυχολογία στην Ελλάδα και διευθετούν μεγάλες εκκρεμότητες όπως το χρέος και η δόση, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντησή του με τους κοινωνικούς εταίρους.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους είπε ότι συζητήθηκε η δημιουργία 55 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας για νέους ανέργους, που θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς επίσης και την απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας. Επανέλαβε ότι ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του προγράμματος και στη συνέχεια θα αποσυνδεθεί το αίτημα η αύξησή του να εξαρτάται από το αν η ανεργία έχει πέσει στο 10%.

Τι δήλωσαν οι κοινωνικοί εταίροι

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος δήλωσε ότι η Ε.Ε δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, ότι πρόκειται για ένα μετέωρο βήμα και ότι περιμένει σοβαρότερες κινήσεις στο μέλλον.

Ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, είπε ότι η πραγματική οικονομία δε θα νιώσει ρευστότητα πριν από ένα τρίμηνο ή ένα εξάμηνο.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΕ σχολίασε ότι οι πιστωτές κέρδισαν χρόνο και ότι το πρόβλημα χρέους δε λύνεται πριν από τις εκλογές της Γερμανίας.

Πηγή: skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου