1 Δεκεμβρίου 2012

Βενιζέλος: Επαναστατικός μας στόχος ένα κανονικό κράτος

0 σχόλια

Βενιζέλος: Επαναστατικός μας στόχος ένα κανονικό κράτος

“Μας χρειάζεται ένας μεγάλος εθνικός στόχος, ο οποίος μπορεί να φαίνεται τετριμμένος, αλλά είναι επαναστατικός: Κανονικό κράτος, κανονική οικονομία, κανονική κοινωνία” αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, “από εδώ και πέρα, εναπόκειται σε εμάς να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο της συμφωνίας και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης” και προσθέτει ότι η “Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να ξαναβρεί τη δυναμική της και την προοπτική της”.
Υπογράμμισε ότι πλέον εναπόκειται στην Ελλάδα να αξιοποιήσει τη συμφωνία που πέτυχε στο Eurogroup και τόνισε πως για να γίνει αυτό απαιτείται κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, και ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για συμφωνία στο φορολογικό, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία για θέματα όπως: η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, η εκτέλεση του προϋπολογισμού, οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ζητήματα κοινωνικής συνοχής, όπως είναι τα μέτρα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους ανασφάλιστους.
Ενώ τόνισε ότι υπάρχουν φλέγοντα θέματα που δεν αφορούν την οικονομία όπως “ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και το ζήτημα του εκλογικού συστήματος και θέματα που συνδέονται με την αναθεώρηση του Συντάγματος”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου