18 Δεκεμβρίου 2012

Στον Κορυδαλλό ο Λαυρεντιάδης

0 σχόλια

Στον Κορυδαλλό ο Λαυρεντιάδης

Αυτή την ώρα οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος κατηγορείται για χορήγηση δανείων – μαϊμού προς θυγατρικές εταιρείες του ομίλου του, ύψους 700.000 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της τράπεζας.
Θυμίζουμε ότι ο κύριος Λαυρεντιάδης είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, ενώ ακολούθησε η νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, καθώς και στον Ερυθρό Σταυρό – είχε επικαλεστεί λόγους υγείας -, καθώς και η κράτησή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Θυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας κατηγορείται για:
- Σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης - Απάτη κατ' εξακολούθηση και από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει - όπως είχε επισημάνει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης στο έγγραφό του - ισόβια κάθειρξη.
- Σε σχέση με το πόρισμα του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση προσθέτει την επιβαρυντική κατηγορία της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. .
- Ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50. Απαιτείται μάλιστα η επιστροφή όλων των ποσών, και όχι μόνο των 54 εκ. ευρώ, όπως ζητούσε το πόρισμα Δραγάτση.
- Είχε παραγγελθεί επίσης δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα κατ' επάγγελμα στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.
- Προστίθεται και νέο αδίκημα σε σχέση με το πόρισμα Δραγάτση, αυτό της απιστίας κατ' εξακολούθηση και από κοινού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου