9 Ιανουαρίου 2013

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στην καταστροφή και έχασε και πάλι

0 σχόλια


Συνεχίζει τη σκληρή γραμμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Γραμματείας ΚΟΕΣ, δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για προκαταρκτική με ένα κείμενο που είναι «πολιτικά και ηθικά κατάπτυστο, σαν προκήρυξη της βίλας Αμαλία»…

Και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν ενδιαφέρεται για την ουσία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ αλλά για τη δημιουργία εντυπώσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη φύση του επένδυσε στην καταστροφή και έχασε και πάλι και τώρα τα παίζει όλα για όλα με ένα πολιτικό ρεσάλτο».

Όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι καλύπτει εκδότες και άλλους παράγοντες που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ.

«Ποιους; Αυτούς που ελέγχαμε ήδη με το ΣΔΟΕ; Ποιος έδωσε προς δημοσίευση τη λίστα;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις.

«Το μέτωπο από τη μια έχει τους οπαδούς τις μιζέριας και της καταστροφής και από την άλλη τις δυνάμεις της ασφάλειας και της δουλειάς. Έχουμε μέτωπο αυτή τη στιγμή και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την Χρυσή Αυγή» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να ψαρεύει στα θολά νερά της ανάγκης, της ανέχειας και να οργανώνει συσσίτια “μόνο για Έλληνες”».

Υπέρ της ανακήρυξης ΑΟΖ

«Πρέπει να δηλωθούν στον ΟΗΕ οι συντεταγμένες των ερευνών για υδρογονάνθρακες για να προχωρήσουν και τα θέματα των θαλάσσιων ζωνών και ΑΟΖ», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το αν η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Με την τοποθέτησή του αυτή, ο κ.Βενιζέλος προσφέρει στήριξη σε αυτό που περιγράφεται από πολλές πλευρές σαν σχέδιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για μονομερή ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ με δήλωση των συντεταγμένων της ελληνικής αποκλειστικής ζώνης στα Ηνωμένα Έθνη, ενδεχόμενο που ήδη προκαλεί αντιδράσεις από την Τουρκία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου