25 Σεπτεμβρίου 2011

Αναζητούν αναπτυξιακή φόρμουλα για την Ελλάδα

0 σχόλια

Νέους τρόπους για να τονώσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, τη στιγμή που ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ παραδέχεται ότι οι Ελληνες βρίσκονται σε οριακό σημείο να μην δεχτούν άλλα μέτρα λιτότητας, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
«Δώστε περισσότερη ελπίδα στους Ελληνες οι οποίοι, όπως όλοι ξέρουμε, βρίσκονται πολύ κοντά στο να μη .... δεχτούν επιπρόσθετο σχέδιο» λιτότητας, είπε ο Ράιχενμπαχ δίνοντας τον τόνο της κατάστασης που διαμορφώνεται σήμερα.
Ο γερμανός τεχνοκράτης είπε ότι η Κομισιόν εξετάζει τρόπους να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ενωσης σαν εγγυήσεις για να δανείσει η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα το κενό που έχει δημιουργήσει η αδυναμία των ελληνικών τραπεζών να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις. Για την Ελλάδα έχουν κατανεμηθεί περίπου 15 δισ. ευρώ σε δομικά κεφάλαια της ΕΕ με ορίζοντα έως το 2013.
Τα σχόλια του Ράιχενμπαχ γίνονται, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, εν μέσω συνεχώς αυξανόμενων ανησυχιών ότι οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους να βγάλουν από το τέλμα στο οποίο έχει πέσει την ελληνική οικονομία.
Οι δανειστές αυτοί πρέπει να αποφασίσουν πολύ σύντομα εάν θα εγκρίνουν τη χορήγηση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, η οποία ανέρχεται σε 8 δισ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη χορήγηση της επόμενης αυτής δόσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου