25 Σεπτεμβρίου 2011

Πάρκο με υπόγειο πάρκινγκ στην θέση της Δημοτικής αγοράς στο κέντρο των Σερρών

0 σχόλια

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Τα σχέδια του για την αξιοποίηση του χώρου όπου βρίσκεται το κτίριο της Δημοτικής αγοράς αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης. Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή αναμένεται να δημιουργηθεί πάρκο  με χώρο πρασίνου στην περιοχή, ενώ παράλληλα αναμένεται η κατασκευή ενός υπογείου πάρκινγκ το οποίο θα δώσει λύση στο πρόβλημα έλλειψης θέσεων στάθμευσης....

 Για το σε πια φάση βρίσκεται ο σχεδιασμός του έργου κατόπιν ερωτήσεις του «Π» ο κ. Αγγελίδης δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε επαφές με τους φορείς, τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου και τους συγκοινωνιολόγους ώστε να μας πουν ποια θα είναι τα αντίκτυπα στην κυκλοφορία της περιοχής. Ανεξάρτητα από την πορεία του σχεδιασμού του πάρκινγκ τίποτα δεν θα αλλάξει για το πάρκο».

Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων μνημείων να ανακυρήξει το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς ως μη διατηρητέο ικανοποίησε τον Δήμαρχο Σερρών ο οποίος δήλωσε: «Έγινε ένα βήμα μπροστά, η απόφαση του Συμβουλίου μας ικανοποιεί και άνοιξε τον δρόμο για την επίλυση ενός ζητήματος που απασχολεί τον Δήμο μας εδώ και καιρό. Το αν οδηγηθεί το ζήτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν το ξέρω, αλλά αν συμβεί αυτό έχουμε χρέος να σεβαστούμε τη νομοθεσία. Δεν γνωρίζουμε αν το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της θητείας μας και δεν έχει σημασία, αλλά είναι κάτι που επιδιώκουμε».

Σε επικοινωνία που είχαμε με έναν εκ των υποστηρικτών διατήρησης του κτιρίου Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντώνη Αναστασιάδη: «Η Δημοτική αγορά αποτελεί ένα σύμβολο της αρχιτεκτονικής της πόλης μας. Παραβρέθηκα στην Αθήνα για την απόφαση του κεντρικού συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού το οποίο δεν έλαβε υπόψη την απόφαση της Εφορείας Νεότερων Μνημείων που ήθελε την διατήρηση της Αγοράς σχηματίζοντας νέα επιτροπή που αποφάσισε κατά της διατήρησης του μνημείου. Σε όλες της πόλης υπάρχουν Δημοτικές αγορές, αλλά η δική μας είναι μοναδική». Για το αν ο Κ. Αναστασιάδης θα ακολουθήσει το δρόμο προς το ΣτΕ μας είπε: «Είμαι αποφασισμένος να το κάνω,. Θα περιμένω ωστόσο να την απόφαση του συμβουλίου της Διάβασης Πεζών, ώστε να κινηθούμε μαζί».
Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης μας αποκάλυψη πως η πρόταση του κ. Αγγελίδη αποτελεί πρόφαση για την κατασκευή εμπορικού κέντρου: «Έχω καταβάλει αίτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε σε περίπτωση που δρομολογηθεί η κατασκευή χώρου πράσινου να καλέσουμε επιτροπή του ΥΠΕΧΩΔΕ για την δημιουργία οικοδομικού πολυγώνου. Είμαι βέβαιος πως η δημιουργία πάρκου από τον Δήμαρχο αποτελεί πρόφαση για την δημιουργία εμπορικού κέντρου όπως επιδίωκε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Η κατασκευή ενός τέτοιου οικοδομήματος θα αποτελέσει το τέλος της τοπικής αγοράς».

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως η κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς ήταν η πρόταση που υπερίσχυσε προ ημερών κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου πολιτισμού. Υπέρ της κατεδάφισης τάχτηκαν 10 μελή της επιτροπής και κατά μόλις δύο. Η συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φόρα αφού την πρώτη δεν είχε ληφθεί απόφαση  λόγω ισοψηφίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου