15 Οκτωβρίου 2011

Βουνό τα σκουπίδια στην Αθήνα

0 σχόλια

Σκληραίνει η στάση των εργαζομένων στην καθαριότητα. Κήρυξαν διπλή 48ωρη απεργία. Χωρίς τέλος η διαμάχη, ενώ τα σκουπίδια πνίγουν τους πολίτες στις γειτονιές
Η λύση των ιδιωτικών απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των σκουπιδιών δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς ο ΧΥΤΑ της Φυλής εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη...
Ενώ δηλαδή τα απορριμματοφόρα μαζεύουν από το βράδυ της Παρασκευής τα σκουπίδια από τους κεντρικούς δρόμους, δεν μπορούν να τα αποθέσουν, καθώς παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, άγνωστο που επέβαιναν σε έξι μηχανάκια επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον ιδιωτικού απορριμματοφόρου στο κέντρο της Αθήνας.
Οι υπάλληλοι που μάζευαν τα σκουπίδια δεν τραυματίστηκαν από την επίθεση και μόνο το απορριμματοφόρο υπέστη υλικές ζημιές.
Οι διαδηλωτές επέτρεψαν μόνο σε ορισμένα απορριμματοφόρα που είχαν μαζέψει σκουπίδια από σχολεία και νοσοκομεία και τα οποία δεν ανήκουν σε ιδιωτική εταιρεία, να εισέλθουν.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα η Αθήνα θα είναι καθαρή.
Ωστόσο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, εξαγγέλοντας δύο 48ωρες απεργίες.
Στην αποκομιδή των απορριμμάτων μετέχει περιορισμένος αριθμός οχημάτων από τρεις ιδιωτικές εταιρείες.
Οι διαπραγματεύσεις εισαγγελέα - ΠΟΕ ΟΤΑ στον ΧΥΤΑ Φυλής προκειμένου να ανοίξει η χωματερή μετά την εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Ράικου απέβησαν άκαρπες.
Στον ΧΥΤΑ της Φυλής μετέβησαν την Παρασκευή άνδρες των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, έχοντας εντολή να εποπτεύσουν την απόθεση των απορριμμάτων.
Ωστόσο, οι πόρτες του ΧΥΤΑ παραμένουν κλειστές και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν "οχυρωθεί" μέσα, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, που πήρε την απόφαση και ανέθεσε σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες το έργο της αποκομιδής μετά την επείγουσα υγειονομική διάταξη του υπουργείου Υγείας, οι δικές του αρμοδιότητες φτάνουν ως εκεί, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην κυβέρνηση.
Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έχει δώσει εντολές για διαδικασία του αυτοφώρου σε όσους παρεμποδίζουν την απόθεση των σκουπιδιών και βλάπτουν την δημόσια υγεία, ενώ τα ΜΑΤ βρίσκονται στη Φυλή.
Σήμερα στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα κάνουν συγκέντρωση στα γραφεία τους στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών στο Συνταγμα.
πηγη:http://news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου