14 Νοεμβρίου 2011

«Κρατάει» στην Ιπποκράτους το υπουργικό συμβούλιο ο Παπανδρέου

0 σχόλια


«Κρατάει» στην Ιπποκράτους το υπουργικό συμβούλιο ο Παπανδρέου
Ακόμη και το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουν τη συνεδρίαση που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, με τους υπουργούς και τους αναπληρωτές, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσειςεξέτασαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 6μμ που εισήλθε στην αίθουσα της Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρκετοί υπουργοί σκέφτονταν να αποχωρήσουν. Άλλοι ήταν στα τηλέφωνα αναζητώντας τη γνώμη των συνεργατών τους. Τελικά όλοι έμειναν, πλην του ....
Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος δήλωσε ασθένεια.
Η ουσία είναι ότι την ημέρα που δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν κομψά, είναι αλήθεια, από τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει τη διαδοχή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να κάνει μία κίνηση που μπορεί να παρεξηγηθεί και από τον διάδοχό του.
Αν και ο Λουκάς Παπαδήμος έδωσε εντολή στους λιγοστούς συνεργάτες του να αποφύγουν τα σχόλια. Ο εκνευρισμός, όμως, στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν εμφανής.
Το ερώτημα είναι πως έφθασε στη συγκεκριμένη απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου. Έδρασαν και πάλι οι συνεργάτες του είναι η απάντηση, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε βιάστηκε να πάει σήμερα στο γραφείο του. Αντίθετα, συνεργάτες του αναζητούσαν να τον βρουν προκειμένου να του προτείνουν κινήσεις για να δηλώσει παρόν.
Την ευκαιρία τους την έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που είχε την ιδέα να καλέσει αυτός τους υπουργούς. Οπότε, σήκωσαν το τηλέφωνο και ζήτησαν από τον Γιώργο Παπανδρέου να παρέμβει. Και το έκανε, αν και μετά τις αντιδράσεις περιορίστηκε απλά να τους ζητήσει να στηρίξουν ενεργά την κυβέρνηση Παπαδήμου.
ΠΗΓΗ: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου