14 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΟΑΣΑ

0 σχόλια

Ολοένα σαφέστερη καθίσταται η επιβράδυνση των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, σύμφωνα με εξειδικευμένους οικονομικούς δείκτες μηνός Σεπτεμβρίου, που δημοσιοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας...
και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, το Σεπτέμβριο «οι σύνθετοι δείκτες υποδεικνύουν ...επιβράδυνση για το σύνολο των κυριότερων οικονομιών», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΟΣΑ.

Βάσει των δεικτών που αφορούν στη Γερμανία, καταγράφεται για πρώτη φορά από την κρίση του 2008-2009 επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, κάτω από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Αντίστοιχα είναι τα συμπεράσματα για τη Γαλλία αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης, καθώς οι σχετικοί δείκτες που τους αφορούν είχαν διαμορφωθεί ήδη από τον προηγούμενο μήνα (Αύγουστο) σε επίπεδα χαμηλότερα των 100 μονάδων, καταδεικνύοντας την μακροπρόθεσμη τάση των οικονομιών τους.

Η οικονομική δραστηριότητα στη Βρετανία, την Κίνα, τη Βραζιλία και την Ινδία, επίσης συνεχίζει να διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα των 100 μονάδων, ενώ και στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ιαπωνία προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο το επίπεδο αυτό.

Οι διαφοροποιήσεις τάσεων στους σύνθετους δείκτες που του ΟΟΣΑ προηγούνται κατά μέσο όρο ένα εξάμηνο πριν από την αποτύπωση των τάσεων αυτών στην πραγματική οικονομία.
πηγη: http://fimotro.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου