29 Νοεμβρίου 2011

«Όποια χώρα δεν θέλει να ακολουθήσει δεν μπορεί να μπλοκάρει τους υπόλοιπους»

0 σχόλια

«Όποια χώρα δεν θέλει να ακολουθήσει δεν μπορεί να μπλοκάρει τους υπόλοιπους»
Σαφέστατη προειδοποίηση, ότι οι αλλαγές στην ΕΕ θα προχωρήσουν με όσους θέλουν να ακολουθήσουν, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.
Σε συζήτηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Σ. Δήμα, ο κ. Βεστερβέλε, υπογράμμισε ότι κατά την άποψή του, αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να αποτελέσουν το επόμενο βήμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των 27 κρατών ...μελών της ΕΕ. Τόνισε όμως, ότι πρόκειται για μια «πρόταση».
«Αν κάποιο μέλος δεν θέλει να ακολουθήσει στην επόμενη φάση, τότε, δεν θα πρέπει να μπλοκάρει τα υπόλοιπα 26 κράτη» να προχωρήσουν είπε σύμφωνα με τη Deutche Welle.
Στη συζήτηση συμμετείχαν εκτός από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο Γερμανός και ο Πολωνός ομόλογός του, Γκίντο Βεστερβέλε και Ράντοσλαβ Σικόρσκ, με τους οποίους ο κ. Δήμας θα έχει στην πορεία της ημέρας κατ’ ιδίαν συναντήσεις.
Από την πλευρά του, ο Σ. Δήμας, αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης και της προώθησης μεταρρυθμίσεων κι αλλαγών που θα θωρακίσουν την Ευρώπη. Έδωσε ταυτόχρονα έμφαση στην ανάγκη της προστασίας της συνοχής της Ευρώπης.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου