23 Νοεμβρίου 2011

Λάρισα: Mόνο 4 επιθεωρητές για 10.000 επιχειρήσεις

0 σχόλια

Έλλειψη προσωπικού, αλλά και οξύτατα προβλήματα λειτουργίας στην Επιθεώρηση Εργασίας νομού Λάρισας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας...


 Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ) που την διαδέχτηκε, να αποδυναμώνουν έως και αν διαλύσουν την Επιθεώρηση Εργασίας και μάλιστα σε μια εποχή που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και της επιθετικότητας εργοδοσίας, κυβέρνησης, αυξάνονται τα προβλήματα στους τόπους δουλειάς. Καθημερινές απολύσεις εκ των οποίων αρκετές χωρίς αποζημίωση ή με ...πληρωμή μέρους της αποζημίωσης, εκβιαστικές μειώσεις μισθών, ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απλήρωτοι επί μήνες πολλοί εργαζόμενοι, εκτεταμένες παραβιάσεις των ΚΣΣΕ, καταπάτηση άλλων εργασιακών δικαιωμάτων και δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης.

 Συγκεκριμένα στο Ν. Λάρισας η Επιθεώρηση Εργασίας, που έχει στην ευθύνη της πάνω από 10.000 επιχειρήσεις, αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα λειτουργίας, αφού έχει απομείνει με μόλις 4 επιθεωρητές εργασίας (συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή), οι οποίοι εκτός από τη δουλειά στα γραφεία που είναι μεγάλη, καλούνται να παραστούν σε δικαστήρια που γίνονται για εργατικές διαφορές σχεδόν καθημερινά και παράλληλα να κάνουν ελέγχους σε τόπους εργασίας σε όλο το νομό όχι μόνο το πρωί, αλλά και το βράδυ, χωρίς η υπηρεσία να διαθέτει αυτοκίνητο και χωρίς να τους χορηγεί έξοδα κίνησης όταν μετακινούνται με δικά τους αυτοκίνητα ή μέσα μαζικής μεταφοράς.

 Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας αξιώνει από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Απασχόλησης, την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον άλλων 4 μονίμων επιθεωρητών εργασίας και την παραχώρηση υπηρεσιακού αυτοκινήτου για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών της Επιθεώρησης Εργασίας Λάρισας».

πηγη: http://www.on-news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου