25 Ιανουαρίου 2012

Με αέρα πρωταθλητή. Παναθηναικός - Λεβαδειακός 3-0

4 σχόλια


Χωρίς ''χρωστούμενα'' πλέον , ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Λεβαδειακού για το εξ αναβολής ματς της 5ης αγωνιστικής με 3-0. Χρειάστηκε να περάσουν 5 αγωνιστικές για να ξεκολλήσει από το αγχωτικό 1-0 με την εναλλαγή και τον πλουραλισμό των σκόρερ να συνεχίζεται (Sarriegi 33' Totse 59', 63'). Στα αξιοσημείωτα υπήρξε και η πρώτη κόντρα του ''πρώην'' πράσινου Δημήτρη Παπαδόπουλου ενάντια στην παλία του ομάδα .
Περισσότερο με ψυχή και λιγότερο με τακτική , η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα μπήκε δυνατά και προανήγγειλε την διάθεση της να μην κάνει τα εύκολα δύσκολα , καθώς απειλησε με τον Ζέκα μόλις στο 3ο λεπτό . Μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων στο Α' ημίχρονο υπήρξε η αντεπίθεση του 14ου λεπτού με τον Βασιλείου να βγαίνει τετ α τετ μη μπορώντας να νικήσει τον (για ακόμη ένα ματς) εξαιρετικό Καρνέζη. Η πίεση στα καρε του Κυριακίδη συνεχίστηκε με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να πραγματοποιεί δυο εξαιρετικές αποκρούσεις πρώτα στο σουτ του Κουίνσι στο 18΄' και έπειτα διώχνοντας με υπερένταση έπειτα απο το ''γεμάτο'' σουτ του Λέτο στο 32'. Με τον Λεβαδειακό στην περιοχή του και τον Παναθηναικό δεν άργησε να έρθει το πρώτο γκολ όταν μετά απο κόρνερ του Λέτο , ο αρχηγός Γιόσου Σαριέγκι σημέιωσε με κεφαλιά το 1-0. Τελευταία φάση του ημιχρόνου, με τον Κουίνσι να σουτάρει κρατώντας σε εγρήγορση τον Κυριακίδη. Κάπως έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στο ημίχρονο με την κατοχή να αγγίζει το 70-30. Στo δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι δεν άφησαν περιθώρια στον Λεβαδειακό να ελπίζει για την διεκδίκηση έστω της ισοπαλίας και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Τοτσε να σκόραρε στο 59' από ελεγχόμενο σημείο , έπειτα από σουτ του Λέτο και ενδιάμεση κόντρα στα πόδια του Ιωάννου . Τέσσερα λεπτά μετά, με τις μηχανές στο maximum και εκμεταλλευόμενος το momentum ο Παναθηναικός με συνοπτικές διαδικασίες διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με τον Τοτσε να ''ζευγαρώνει'' τα τέρματά του έπειτα απο ασίστ του Λετο βγάζοντας στο τετ α τετ τον ισπανό επιθετικό. Κάπου εκεί ξεκίνησαν οι αλλαγές για τουσ δυο κοουτς , με τον Παράσχο να περνά στο ματς τον άλλοτε άσσο του τριφυλλιου Δημήτρη Παπαδόπουλο, που δεν θυμίζει πλέον σε καμία περίπτωση τον επιθετικό των 50 γκολ σε 120 αγώνες. Αλλαγή είχαμε και για τον Παναθηναικό με τον Καραγκόυνη να περνά στη θέση του Βιτόλο. Στο 77ο λεπτό ο Λεβαδειακός έκανε και δεύτερη αλλαγή , με τον Ζάουι στη θέση του Βασιλείου. Η τελευταία φάση για τους πράσινους ήρθε ενα λεπτό αργότερα , όταν
ο Κουίνσι πλάσαρε έξω από την περιοχή, με τον Κυριακίδη διώχνει σε κόρνερ με δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνία .
Ο Φερέιρα καπου εκεί έκλεισε τις αλλαγές του με τον Μαυρία στη θέση του Κουίνσι και τον Πετρόπουλο στη θέση του Τοτσέ που ''έκλεψε'' το χειροκρότημα του κόσμου.
Για την ιστορία, ο Λεβαδειακός πραγματοποίησε μια καλή φάση στις καθυστερήσεις του ματς με τον Σουμπίνιο να περνά όποιον βρει μπροστά του και τον Καρνέζη να βγαίνει αήττητος σε ακόμη ένα τετ α τετ.
Πλέον στο +5 απο τον αιώνιο αντίπαλο , ο Παναθηναικός πρέπει να κάνει τα ακατόρθωτα για να χάσει τον τίτλο όταν έχει μπροστά του ένα τόσο ευνοικό πρόγραμμα (7αγώνες εντός έδρας) αλλά κυρίως να χάσει την σοβαρότητά που τον χαρακτηρίζει την φετινή σεζόν .



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια διαβαζω το blog καιρο αλλα στα αθλητικα αυτο το διαστημα παρατηρω καποια αρθρα που ειναι γραμμενα απο ανθρωπο ο οποιος απο οτι φαινεται ειναι οπαδικα βαμμενος. Πιστευα οτι αυτο το blog ειχε κατι διαφορετικο αλλα αν ειναι ετσι καλυτερα να μπαινω στα πρασινα νεα πιο αντικειμενικα ειναι...

Ανώνυμος είπε...

an einai dynaton...thesh sthn prasini prospatheis na kerdiseis? toulaxiston mn koroideueis k prospatheis na to paixeis "antikeimenikos". to dexomai na eisai panathinaikos alla dn dexomai thn koroidia.

Ανώνυμος είπε...

από πότε απέκτησε αυτόν τον αέρα πρωταθλητή ο πάο ?? ο αιώνιοσ 2ος?? έλεος όχι άλλο κάρβουνο...

Ανώνυμος είπε...

γραφε για ευρωπη περισσοτερο στα ελληνικα εισαι λιγοτερο αντικειμενικος και απο το σακελλαροπουλο

Δημοσίευση σχολίου