29 Μαΐου 2012

ΣΟΚ: Ύποπτος ο πατέρας για τον φρικτό θάνατο των έξι παιδιών του σε πυρκαγιά

0 σχόλια

ΣΟΚ: Ύποπτος ο πατέρας για τον φρικτό θάνατο των έξι παιδιών του σε πυρκαγιά

Θρήνησε την τραγική απώλεια των έξι -από τα 17- ανήλικων παιδιών του, έδωσε συνέντευξη Τύπου για την πυρκαγιά που ρήμαξε το σπίτι του και… συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία τους!- Έκκληση των αρχών στους γείτονες να καταθέσουν ό,τι ξέρουν.
Ο 55χρονος πατέρας, Μικ Φίλποτ, και η 31χρονη σύζυγός του Μέριντ ανακρίνονται επίμονα από τις αστυνομικές αρχές του Ντέρμπι -στη κεντρική Αγγλία- καθώς θεωρούνται βασικοί
ύποπτοι για τον φρικτό θάνατο που βρήκαν τα έξι από τα 17 παιδιά τους κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε στο σπίτι τους, σύμφωνα με το iefimerida.gr
Το ζευγάρι, δύο εβδομάδες πριν την σημερινή σύλληψή του, είχε δώσει συνέντευξη Τύπου εκφράζοντας δημοσίως τη θλίψη του και ζητώντας με δάκρυα στα μάτια πληροφορίες από τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.
Οι ντετέκτιβ πήραν στα εργαστήριά τους την περασμένη εβδομάδα το μικρό λεωφορείο και το τροχόσπιτο της οικογένειας που βρίσκονταν στην αυλή προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία.
Μετά τα ευρήματα της έρευνας αυτής αλλά και τις αντικρουόμενες καταθέσεις των γονιών οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους γονείς για την φωτιά που αρχικά τουλάχιστον εκτιμήθηκε πως ξεκίνησε από το γραμματοκιβώτιο το οποίο κάποιος είχε λούσει με βενζίνη.
«Υποψιάζομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν κρίσιμες πληροφορίες αλλά ακόμη δεν έχουν μιλήσει στην αστυνομία. Έχουν την προσωπική μου διαβεβαίωση πως δεν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους αν δεν το επιθυμούν. Οι πρόσφατες συλλήψεις είναι απλώς ένα βήμα προς την επίλυση της υπόθεσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής, Στιβ Κότεριλ.
Οι αστυνομικοί είχαν από την πρώτη στιγμή επιφύλαξη για τον ρόλο του πατέρα στην τραγική αυτή υπόθεση καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που διψούσε για δημοσιότητα και έδινε συχνά συνεντεύξεις σε εφημερίδες. Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του είχε μάλιστα ζητήσει να του παραχωρηθεί από το κράτος ένα μεγαλύτερο, ασφαλέστερο, σπίτι για την οικογένειά του, δηλαδή για τον ίδιο, τη σύζυγό του, την ερωμένη του και τα 17 παιδιά του. Το 2006 μάλιστα άφησε και τις δύο συντρόφους του έγκυες στο ίδιο σπίτι…
Όλα τα παιδιά είχαν άλλωστε τον ίδιο βιολογικό πατέρα αλλά γεννήθηκαν από πέντε διαφορετικές μητέρες. Ο ίδιος δεν εργαζόταν αλλά συντηρούσε την οικογένειά του με το επίδομα της πολιτείας. Νωρίτερα φέτος η ερωμένη του έφυγε από το σπίτι με τα πέντε παιδιά που απέκτησε από τον Φίλποτ. Ήταν μάλιστα η πρώτη που συνελήφθη ως ύποπτο για τον εμπρησμό και τον φόνο των έξι παιδιών αλλά εν τέλει αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της αποδοθούν κατηγορίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου