16 Μαΐου 2012

Σε υποτονικό κλίμα οι φοιτητικές εκλογές

0 σχόλια

Σε υποτονικό κλίμα οι φοιτητικές εκλογές

Στην σκιά της πολιτικής αστάθειας διεξάγονται σήμερα οι φετινές οι φοιτητικές εκλογές στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Οι κάλπες άνοιξαν νωρίς το πρωί και οι φοιτητές προσέρχονται για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στα Δ.Σ. των συλλόγων των σχολών τους.
Το κλίμα είναι υποτονικό, καθώς -όπως συνήθως- το πρωί η προσέλευση είναι μικρότερη, ενώ οι εκτιμήσεις των
φοιτητών ως προς την αποχή είναι ότι αυτή θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα του 35-40%.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων αναμένουν να αντλήσουν συμπεράσματα για λογαριασμό των κομμάτων στα οποία πρόσκεινται. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δύσκολα θα αρνηθεί κάποιος ότι οι φετινές φοιτητικές εκλογές θα στείλουν ένα ακόμη μήνυμα στην κοινωνία, μετά τις κοινοβουλευτικές.
Οσον αφορά στην εκλογική διαδικασία, μέχρι στιγμής παρατηρήθηκαν μικροπροβλήματα σε ορισμένες σχολές, όπως στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω έλλειψης ψηφοδελτίων.
Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οπότε θα ξεκινήσει η καταμέτρηση. Ωστόσο, ούτε και φέτος αναμένεται να εξαχθούν κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα και κάθε παράταξη θα δημοσιοποιεί τα δικά της.
Φοιτητικές εκλογές και στο Ρέθυμνο, με πολλούς από τους σπουδαστές να αναμένουν μεγάλη αποχή, ενώ το ότι η χώρα προχωρά σε νέες βουλευτικές εκλογές «κυριαρχεί» στις συζητήσεις τους.
Στη φετινή εκλογική διαδικασία, την ψήφο των 6.700 φοιτητών στα εννιά, συνολικά, τμήματα του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου, επιζητούν οι παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ/ΝΔΦΚ, Αριστερή Ενότητα, ΑΕΠ – Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ), Πανσπουδαστική Κίνηση.
Το «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα» η παράταξη των μελών της ΠΑΣΠ που αποχώρησαν από τη φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, δεν λαμβάνει μέρος στη σημερινή εκλογική διαδικασία στο Ρέθυμνο.
Ακόμα και οι καθηγητές αναφέρει το ethnos.gr, αναμένουν -με σχετική αγωνία- την αποτύπωση στην κάλπη της αντίδρασης της νεολαίας που κινείται και ζει εντός του πανεπιστημίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου