29 Αυγούστου 2012

Υπογραφή της απόφασης για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας ζητεί η ΕΣΕΕ

0 σχόλια

Υπογραφή της απόφασης για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας ζητεί η ΕΣΕΕ


Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας απέστειλε η ΕΣΕΕ ζητώντας την υπογραφή υπουργικής απόφασης για την άμεση ενεργοποίηση του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας, που αφορά στην απόδοση επιδόματος ανεργίας στους εμπόρους και στους λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες.
Όπως τονίζει στην επιστολή της η Συνομοσπονδία, με το άρθρο 44 ν. 3986/2011, συστάθηκε στον ΟΑΕΔ ο Ειδικός Λογαριασμός Ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, με σκοπό την χορήγηση επιδόματος
ανεργίας για όσους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους.
Με την ίδια διάταξη, συνεχίζει, θεσπίστηκε και μηνιαία εισφορά ύψους 20 ευρώ το δίμηνο, που καταβάλλεται από όλους τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες υπέρ του συγκεκριμένου λογαριασμού, αναφέρει το ΑΠΕ.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «έκτοτε έχει παρέλθει ένας χρόνος και -ενώ ο λογαριασμός συνεχίζει να ενισχύεται- δεν εκδόθηκε ποτέ η απαιτούμενη για την κατανομή τού βοηθήματος υπουργική απόφαση.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, λόγω της «ολιγωρίας», στο λογαριασμό «έχουν αποτεθεί από το υστέρημα των εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών -και μάλιστα εν καιρώ βαθιάς κρίσης και παρατεταμένης ύφεσης- πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο κοινωνικός σκοπός για τον οποίο θεσπίστηκε, δεν έχει αρχίσει ακόμη να λειτουργεί και ο άνεργος έμπορος μένει ακάλυπτος μόλις κλείσει την επιχείρησή του».
Για το λόγο αυτό, η ΕΣΕΕ ζητεί «την άμεση έκδοση τής απαιτούμενης υπουργικής απόφασης, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προβλέπει επιδόματα ανεργίας ύψους από 360 ευρώ το μήνα και μέχρι 3.000 ευρώ το χρόνο για τον έμπορο που αποδεδειγμένα έκλεισε την επιχείρησή του».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου