Εντονος προβληματισμός επικρατεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ καθώς πλησιάζει η μέρα που θα παραδοθεί από το ΣΔΟΕ το πόρισμα για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό πολιτικών προσώπων τα τελευταία χρόνια, καθώς τα χρήματα που έχουν ή ξοδεύουν σε δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες τους.
Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και τα έως τώρα στοιχεία κρατούνται ως εφτασφράγιστο μυστικό από τον
νέο επικεφαλής της υπηρεσίας Στέλιο Στασινόπουλο που πρόσφατα παρέλαβε από τον Ιωάννη Διώτη. Οι πρώτες πληροφορίες, πάντως, που φτάνουν στα κομματικά επιτελεία κάνουν λόγο για στοιχεία τα οποία θα προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα και στις κοινοβουλευτικές ομάδες καθώς μέσα στις λίστες θα περιλαμβάνονται και ονόματα εν ενεργεία βουλευτών που έχουν διατελέσει υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων. Φυσικά τα περισσότερα ονόματα, κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ανήκουν στο παρελθόν με την έννοια ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα είτε δεν έθεσαν υποψηφιότητα είτε δεν εξελέγησαν στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου.
Από την πλευρά τους τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος φέρονται αποφασισμένοι να μην σώσουν κανέναν. Προτιμούν, λένε στενοί τους συνεργάτες, να ματώσουν αλλά με τον τρόπο αυτό θα πείσουν τον ελληνικό λαό ότι κάτι έχει αλλάξει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Μάλιστα σε συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ εξετάζεται το ενδεχόμενο μόλις οριστικοποιηθούν τα πορίσματα του ΣΔΟΕ και πριν καν δοθούν στη δημοσιότητα, να προχωρήσουν σε θεαματικές αποπομπές των συγκεκριμένων προσώπων παρά το γεγονός ότι από ορισμένους θα κατηγορηθούν για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.
Οι απόψεις διίστανται και οι υπέρμαχοι των αποπομπών επισημαίνουν ότι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τουλάχιστον 5 κορυφαίους πολιτικούς -ασχέτως του αν είναι σήμερα ενεργοί ή όχι- στη σχετική λίστα, τότε η αντιδράσεις θα πρέπει να είναι άμεσες καθώς η πίεση της κοινής γνώμης θα είναι τρομακτική.
Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr κάνουν λόγο για συνολικά περίπου 30-32 άτομα από τους εκατοντάδες οι οποίοι αρχικά μπήκαν στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών. Από τους πρώτα κιόλας στοιχεία που έδειξε το άνοιγμα των τραπεζικών καταθέσεων έγινε σαφές ότι για τους 30 από αυτούς οι έλεγχοι θα έπρεπε να συνεχιστούν.
Ετσι, άρχισε ο εξονυχιστικός έλεγχος σε περιουσιακά στοιχεία δικά τους αλλά και των στενών τους συγγενικών προσώπων, σε ότι αφορά καταθέσεις, μετοχές, συμμετοχές σε εταιρείες, αγορές και πωλήσεις ακινήτων, καταναλωτικές συνήθειες και αγορές – πληρωμές με πιστωτικές κάρτες.
Οπως, όλα δείχνουν, τελικά έχει συγκροτηθεί μια λίστα βουλευτών ανδρών και γυναικών οι οποίοι έχουν εκλεγεί και με τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία).
Ο βαθμός αδικαιολόγητου πλουτισμού του καθενός από αυτά τα πρόσωπα μένει να διαπιστωθεί.
Το ίδιο σκηνικό, αλλά χωρίς να αγγίζει με άμεσο τρόπο τα κόμματα αναμένεται να στηθεί και στην περίπτωση μερικών δεκάδων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκεί, η χρωματική γκάμα της κομματικής προέλευσης είναι μεγαλύτερη καθώς η έρευνα ακουμπά και προερχόμενους από άλλα κόμματα εκτός δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.
Πηγή: www.iefimerida.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου