21 Σεπτεμβρίου 2012

"Ανώτατη Εξουσία"

2 σχόλια
   Πρέπει να ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό: Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ελέγξεις τον κόσμο; Με δύο λέξεις: Έλεγχος μυαλού. 
   Κλασσικά θα περιμένω την απορία: Που θες να καταλήξεις με αυτό ρε Γιάννη; Θα σας πω. Αισθάνομαι ότι η άρχουσα τάξη παίζει μια αρρωστημένη πλάκα με εμάς θύματα. Προφανώς μέρος της άρχουσας αυτής τάξης είναι οι πολιτικοί. Αυτοί συνηθίζουν να κρύβονται πίσω από 3 πράγματα: Την σημαία την βίβλο και την νέα γενιά. "Να μην μείνει κανένα παιδί πίσω". Αααα σοβαρά δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που υπόσχονταν ιατρική και μορφωτική κάλυψη στα παιδιά. Κάποιος τα έχει χάσει τελείως εδώ πέρα. Υπάρχει λόγος που η μόρφωση και η παιδεία που δεχόμαστε είναι χάλια. Είναι ο ίδιος λόγος που δεν θα βελτιωθεί ποτέ. Γιατί οι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας δεν το θέλουν. Μιλάω για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες όχι τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί είναι απλά τα φερέφωνα τους που τοποθετούνται εκεί για να πιστεύουμε ότι έχουμε την ελευθερία της επιλογής. Δεν την έχουμε! Δεν έχουμε επιλογή! Έχεις ιδιοκτήτες. Τους ανήκεις. Τους ανήκουν τα πάντα. Έχουν όλα τα ακίνητα που έχουν αξία, τους ανήκουν όλες οι εταιρίες που πληρώνουν το κοινοβούλιο, τους βουλευτές τους δημάρχους τους νομάρχες. Έχουν στο τσεπάκι τους τους δικαστές, και τους ανήκουν όλες οι εταιρίες πληροφόρησης (ΜΜΕ) οπότε ουσιαστικά ελέγχουν και φιλτράρουν τις ειδήσεις και κάθε πληροφορία που λαμβάνεις. Σε έχουν πιάσει από τα αχαμνά. Ξοδεύουν δις. χρημάτων τον χρόνο παρασκηνιακά για να πάρουν αυτό που θέλουν.
   Αναμενόμενη ερώτηση: "Τι θέλουν;" Θέλουν περισσότερα για αυτούς και λιγότερα από εμάς. Αυτό που δεν θέλουν όμως είναι έναν ικανό πληθυσμό να σκέφτεται και να έχει σωστή κρίση. Δεν θέλουν καλά πληροφορημένους και μορφωμένους πολίτες. Δεν θέλουν αρκετά έξυπνους ανθρώπους που θα κάτσουν να σκεφτούν πως τους ξεσκίζει το σύστημα χρόνια τώρα. Θέλουν υπάκουους εργάτες. Ανθρώπους που να είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να χειρίζονται τα μηχανήματα και να κάνουν την γραφειοκρατεία αλλά αρκετά χαζοί για να δέχονται άκριτα όλες αυτές τις χαμηλόμισθες δουλείες με τα μειωμένα οφέλη πολλές ώρες με απλήρωτες υπερωρίες, και την αόρατη σύνταξη που εξαφανίζεται όταν είναι ώρα να την εισπράξεις. Το αστείο είναι ότι θα τα πετύχουν αυτά γιατί τους ανήκει αυτό το μέρος. Είναι μια τεράστια λέσχη. Και μεις δεν είμαστε μέσα! 
   Και πως θα το αποκτήσουν ρε Γιάννη αυτό που θέλουν; Πολύ απλό. Είναι η παλαιότερη στρατηγική που υπάρχει αποδυνάμωσης του λαού. Διαίρει και βασίλευε. Το μόνο που ακούμε σε αυτή την χώρα είναι για τις διαφορές μας κανείς δεν κοιτάει το τι πράγματα έχουμε ίδια μπας και δούμε την αλήθεια. Οι πολιτικοί τα ΜΜΕ μιλάνε μόνο για τα πράγματα που μας χωρίζουν. Έτσι λειτουργεί κάθε άρχουσα τάξη προσπαθεί να διασπάσει σε ομάδες τον πληθυσμό. Βάζει την μεσαία τάξη να τσακώνετε με την μικρότερη έτσι ώστε οι πλούσιοι να φεύγουν με όλα τα λεφτά στην τσέπη όσο τσακωνόμαστε. Το ίδιο πράγμα θα συμβαίνει σίγουρα και στην δουλειά σας. Θα μιλάνε για φυλή θρησκεία εθνικότητα καταγωγή μόρφωση κοινωνική κατάσταση σεξουαλικότητα οτιδήποτε για να τρωγόμαστε μεταξύ μας ώστε αυτοί να πηγαίνουν στις τράπεζες ανενόχλητοι. 
   Αφού λοιπόν έχουν καταφέρει να μας διασπάσουν όσο παράλληλα μας βομβαρδίζουν με πληροφορίες που θέλουνε αυτοί να δούμε πετυχαίνουν αυτό που χρειάζονται. Έλεγχος μυαλού. Η λύση είναι απλή κλείστε το χαζοκούτι, αναζητείστε μόνοι σας την γνώση και την πληροφόρηση. Μην ακολουθείτε κατευθείαν τι σας λένε. Διατυπώστε δικές σας απόψεις...

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου