28 Σεπτεμβρίου 2012

Τα σοφά λόγια ενός λογικού-τρελού!

0 σχόλια
   Προϊόντα, είμαστε όλοι προϊόντα μιας κοινωνίας μετρίων, μετρίων συναισθημάτων, κρύων αγγιγμάτων και μετρίων καφέδων σε φλυτζάνια γιάπηδων. Υπάρχουνε, θα το δούνε όλοι πως υπάρχουνε. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς βλέπουμε. Και αυτοί μας βλέπουνε. Ξέρουν ο,τι ξέρουμε! 
   ΚΡΎΒΟΝΤΑΙ στην εξουσία και στο περιθώριο. Κουνάνε κόκκινες κομματικές σημαίες. Εκμεταλλεύονται την δειλία μας. Να κοιτάμε ο ένας τον άλλον στα μάτια. Για αυτό κοιταζόμαστε μέσα από οθόνες. Τρέφονται από τον φόβο της απόρριψης. Την γύμνια του ανθρώπινου. Περίεργες σκέψεις. Περίεργες λέξεις όπως αγορά, κατανάλωση, ναρκωτικά, σεξ, δολοφονία, υπακοή, πώληση, αυτοκτονία και αλίμονο σε αυτόν που δεν βλέπει. Ξέρεις τι; ΒΛΈΠΩ. Όλοι βλέπουν. Άλλοι με τα μάτια του λάγνου και άλλοι με τα μάτια που κοιτάνε μόνο κάτω. Είμαστε σκέψεις του Σοπενχάουερ και αξιώματα του Βαλερί γιατί αν μπορούσες να δεις μες την ψυχή μου θα έκανες εμετό. Τον ίδιο εμετό που κάνει κάθε παιδί μετά από κάθε χημειοθεραπεία. Γιατί δεν κοιτάς; Γιατί προτιμάς τον πόνο ηλίθιων σίριαλ από ΤΟΝ πόνο.
   Είμαστε ταξιδιώτες. Πάμε ταξίδια αναψυχής με αεροπλάνα που φτιάχνονται από εταιρίες πολέμων. Είμαστε τα παιδιά της Boing. Είναι ωραίο να μιλάς ξένες γλώσσες αφού υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και αυτοί:                                                                                           




   Τοξίνες, γρύπες πουλερικών, βοϊδών και χοίρων. Όλα για τον πόλεμο της μετοχής. Είμαστε στοιβαγμένοι σε καράβια που πλέουν στον Ινδικό γεμάτα ματαιοδοξία αν δεν υπήρχε η διώρυγα του Σουέζ ίσως να ήταν πιο δύσκολο για αυτούς. Αλλά είναι τυχεροί. Μακάρι τα καράβια να έφταναν τόσο εύκολα και στην Παλαιστίνη. 
   Δετικά. Τους δένουν τα χέρια με δετικά καλωδίων. Αφού εκεί δεν έχουν καλώδια. Γιατί δεν έχουν ρεύμα. Όμως πολεμάνε με σφεντόνες! Όπως στα βόρεια των Παρισίων όπως ο Δεκέμβρης των Αθηνών. Θυμάμαι, και συ θα έπρεπε να φοβάσαι όσο θυμάμαι. Όσο φοβάμαι να μιλάω για μηχανές. 





   Το ακόλουθο απόσπασμα ήταν από το promotion video της νέας δισκογραφικής δουλειάς των Στοίχιμα ενός από τα πιο ιστορικά group στο ελληνικό χιπ-χοπ με αμέτρητες συνεργασίες με καλλιτέχνες έξω από τον χώρο του χιπ-χοπ. Παρόλο που στο βίντεο όλα αυτά τα λέει υποτίθεται ένας τρελός θεωρώ ότι αντανακλούν τέλεια όλα αυτά που φοβόμαστε δυστυχώς να δούμε. 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου