12 Οκτωβρίου 2012

Συρία: Ο Ερντογάν ψεύδεται

0 σχόλια

Συρία: Ο Ερντογάν ψεύδεται

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ψεύδεται όσον αφορά στον οπλισμό που βρέθηκε και κατασχέθηκε μέσα σε πολιτικό συριακό αεροσκάφος που προερχόταν από τη Μόσχα και υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Αγκυρα.
Σύμφωνα με τις συριακές αρχές, ο Τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζει τις ψευδείς και αναξιόπιστες δηλώσεις του που έχουν
ως στόχο να δικαιολογήσουν την εχθρική συμπεριφορά της κυβέρνησής του απέναντι στη Συρία.
Μάλιστα υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο δεν μετέφερε κανένα απαγορευμένο υλικό και κανένα όπλο και κατηγορεί την Τουρκία ότι παραβίασε τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο σχετικά με την πολιτική αεροπορία θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.
Νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το συριακό πολιτικό αεροσκάφος, το οποίο υποχρεώθηκε αργά την Τετάρτη σε προσγείωση στην Αγκυρα, μετέφερε ρωσικής κατασκευής πολεμικό υλικό με τελικό αποδέκτη το υπουργείο Άμυνας της Συρίας.
Σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, σημείωσε, τα πολιτικά αεροσκάφη σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μεταφέρουν όπλα, εφόδια και άλλο στρατιωτικό υλικό και πρόσθεσε ότι αυτή η απαγόρευση παραβιάστηκε. «Πρόκειται για εφόδια και στρατιωτικό εξοπλισμό με αποστολέα έναν ρωσικό οργανισμό και παραλήπτη το υπουργείο Αμυνας της Συρίας», συμπλήρωσε.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου