21 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΡΚΕΛ – Η άγνωστη ζωή της: Μόνο την πρωτιά περίμενε από εκείνη ο πατέρας της

0 σχόλια

ΜΕΡΚΕΛ – Η άγνωστη ζωή της: Μόνο την πρωτιά περίμενε από εκείνη ο πατέρας της

Μέλος της επίσημης Νεολαίας, της Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας ήταν στην εφηβεία της η Άγκελα Μέρκελ. Στο κομμουνιστικό κόμμα όμως δεν εγγράφηκε ποτέ, καθώς, όπως ισχυρίζεται παλιός καθηγητής της, ποτέ δεν την έπεισε ο κομμουνισμός ως ιδέα.
Η Άγκελα Μέρκελ ήταν πάντοτε διψασμένη για πρωτιά… 
Έμαθε μέχρι και τέλεια ρωσικά και ταξίδεψε μάλιστα στη Μόσχα, κερδίζοντας το ταξίδι σε τοπικό διαγωνισμό ρωσικής γλώσσας. Από τη Μόσχα επέστρεψε, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία αγκαλιά με τον δίσκο των Beatles «Yellow Submarine».
To 1973 ξεκίνησε τις σπουδές της στη Φυσική στο πανεπιστήμιο της Λειψίας όπου γνώρισε και τον πρώτο σύζυγό της, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε μία ντισκοτέκ για να κερδίσει κάποια χρήματα. Μετά το διαζύγιο με τον πρώτο της άντρα, η κ. Μέρκελ αποχώρησε από το σπίτι παίρνοντας μόνο το πλυντήριο, για να εγκατασταθεί αρχικά σε ένα κτίριο κατάληψης.
Όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνώριζαν την οικογένεια Κάσνερ όπως ήταν το επώνυμο του πατέρα της και πάστορα στο επάγγελμα, το γεγονός ότι ο ίδιος εργάστηκε για τη Στάζι, τις μυστικές υπηρεσίες της ανατολικής Γερμανίας, βοήθησε την Μέρκελ να φοιτήσει σε ένα από τα καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια της περιοχής.
Ο πατέρας της βέβαια, δεν ήταν εύκολος άνθρωπος. Κρύος, απόμακρος, αυστηρός και σκληρός, είχε όλα τα γνωρίσματα ενός καλού προτεστάντη. Και δεν χαριζόταν σε κανένα από τα παιδιά του, ειδικά την Άνγκελα Δωροθέα, από την οποία περίμενε μόνο την πρωτιά.
Η Άγκελα Μέρκελ κάνει μια λιτή ζωή και επιτρέπει σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστα πράγματα στον εαυτό της. Αγαπά μόνο τις τάρτες με τα φρούτα, τα σνίτσελ, το στιφάδο, τις μπίρες και το ποδόσφαιρο.
Θέλει μάλιστα να είναι τόσο συγκεντρωμένη στο στόχο της, που λέγεται ότι όταν μικρά τα παιδιά του δεύτερου άντρα της, Γιοαχίμ Ζάουερ, τα έβαζε να φορούν χοντρές κάλτσες στο σπίτι για να μην ενοχλείται από το θόρυβο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου