17 Μαΐου 2013

"Οι χαρακιές των νεοναζί προσβάλλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις αρχές και τις αξίες της χώρας"

0 σχόλια
Μπορεί στην Κίνα να διανύουν φέτος τη χρονιά του Φιδιού, στην Ελλάδα όμως συντηρητικές-μικροκομματικές  λογικές ενισχύουν την επώαση των αυγών του.

Λογικές όπως αυτές τις Νέας Δημοκρατίας, όπου με την
επιλογή της για «πάγωμα» του προς ψήφιση νομοσχεδίου που προωθούσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σημαδεύει το δημοκρατικό πολίτευμα.             Τα πρόσφατα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έλαβαν χώρα προκαλούν τον αποτροπιασμό και την οργή όλων των Ελλήνων πολιτών. Οι χαρακιές στο πρόσωπο του 14χρονου Αφγανού και ο ανηλεής ξυλοδαρμός ενός 20χρονου Σύριου, από ομάδες μαυροφορεμένων ανδρών που δρουν ανενόχλητοι ως εγκληματική συμμορία με ναζιστικά πρότυπα και φασιστικές πρακτικές, είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό πριν η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας και των δημοκρατικών δυνάμεων εξαντληθεί.

           

              Στόχος μας, είναι να αντικρίζουμε το χαρακωμένο πρόσωπο του νεαρού Αφγανού με την ελάχιστη πεποίθηση ότι δεν παρεκκλίναμε καθόλου από τον διαρκή αγώνα για Δημοκρατία, Ισότητα, Αλληλεγγύη, ενισχύοντας τους Θεσμούς, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.



            Οι χαρακιές των νεοναζί προσβάλλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις αρχές και τις αξίες της χώρας. Απέναντι στα σημάδια που θα μείνουν ανεξίτηλα στο πρόσωπο και στη μνήμη του ανήλικου Αφγανού, απέναντι στο αίμα του Σύριου Πρόσφυγα που κυνηγημένος εγκατέλειψε την πατρίδα του στην προσπάθεια να διασωθεί, οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου θα πρέπει να δώσουν επιτέλους μία συγκροτημένη, τελειωτική απάντηση.

            Η Χρυσή Αυγή ως φασιστικό κόμμα στοχεύει στον εκτροχιασμό και τη διακωμώδηση της Ελληνικής Βουλής. Με ύβρεις και απειλές επιδιώκει να μετατρέψει τη Δημοκρατία σε αρένα, να εκφυλίσει τους θεσμούς επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ, που μεταλλάσσονται ως χαμαιλέοντες ανάλογα με την συγκυρία, σήμερα κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, απέδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. 

           
     Ζητούμε Άμεση κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που έχει ως κορμό την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, με παράλληλη υιοθέτηση πρωτοβουλιών για την ενίσχυση και την προστασία του κοινοβουλευτισμού.

         

          
    *** Το κείμενο είναι απο την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πολιτικών Θεσμών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου