21 Οκτωβρίου 2012

Θερμή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ι.Ησυχ.Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου

0 σχόλια

Πλήθη πιστών υποδέχθηκαν με θερμές εκδηλώσεις αγάπης τον Πατριάρχη του Γένους στην ελληνική γη της Μακεδονίας, στις άκριες της Πατρίδας μας, στο Ακριτοχώρι και το Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου, που ανθοφορεί πνευματικά στις πλαγιές του Μπέλες. 


Οι καμπάνες του νέου Καθολικού, που θα εγκαινιάσει την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης, χτυπούσαν χαρμόσυνα καθώς εισέρχονταν στο περίφημο Μοναστήρι.

Μοναχές,Μοναχοί, Ιερείς, λαός συνόδευσαν τον Πατριάρχη στο νέο Καθολικό όπου τον ανέμενε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος με τον οποίο αντάλλαξε θερμό αδελφικό ασπασμό. Ακολούθως τελέστηκε δοξολογία ενώ αυτή την ώρα τελείται ο εσπερινός των εγκαινίων.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου, Γερόντισσα Ιακώβη προσφώνησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη σημειώνοντας την αγάπη του τόπου για την Μητέρα Εκκλησία και για το πρόσωπο του Πατριάρχη, ο οποίος πριν 13 χρόνια έθεσε τον θεμέλιο λίθο του νέου Καθολικού.

Στο Καθολικό ανέμεναν και υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη του Γένους οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, Σερρών Θεολόγος, Ελασσώνος Βασίλειος, Ζιχνών Ιερόθεος, Κιλκισίου Εμμανουήλ, σύσσωμή η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και Άρχοντες του Θρόνου. Κοντά στον Πατριάρχη βρισκόταν διαρκώς ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, π.Αλέξιος, πνευματικός της Αδελφότητας του Ι.Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου.

Νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε θερμά δεκτός στο Βαμβακόφυτο, το πρώτο χωριό στα όρια της Ι.Μ.Σιδηροκάστρου, και στο Ακριτοχώρι. Παραφωνία ήταν η αντίδραση δύο γυναικών που στο Ακριτοχώρι άρχισαν να φωνάζουν «έξω οι ουνίτες». Αμέσως οι πιστοί αντέδρασαν και οι δύο γυναίκες απομακρύνθηκαν από τις Αρχές. Λίγο αργότερα, στο τέλος της ομιλίας του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε στους πιστούς να μην ενοχλούνται για «ο καθένας έχει την ελευθερία της γνώμης και τις απόψεις του».

Ακριτοχώρι, των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου