Άλλη μία κίνηση για την …συνεργασία της Κεντροαριστεράς
Ένα νέο Δίκτυο Πολιτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης δημιουργήθηκε. Και το όνομα αυτού …«8Ν». Από την 8η Νοεμβρίου, οπότε και ψηφίστηκαν τα νέα μέτρα στη Βουλή. Εκτιμώντας ότι η ψήφισή τους σηματοδοτεί αλλαγές τεκτονικής φύσεως στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι και πως η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλες πολιτικές ύφεσης και λιτότητας, το Δίκτυο -που μετρά 320 ιδρυτικά μέλη- τονίζει την ανάγκη ρήξεων με συμφέροντα και συντεχνίες, καθώς και αναπτυξιακών πολιτικών, μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών. Ευελπιστεί λοιπόν και αυτό να αποτελέσει έναν ακόμα πόλο στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που εκτείνεται κατά τα μέλη του από τον Σοσιαλισμό και τη Σοσιαλδημοκρατία ως τον κοινωνικό Φιλελευθερισμό, με στόχο τη συνεργασία όσων ανήκουν σε αυτόν…
«Με βασικό άξονα την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς πρέπει να δεσμευτούν ότι από την 8η του Νοέμβρη και μετά, θα αγωνιστούν να ελαχιστοποιήσουν ή να εξαλείψουν τις υφεσιακές πολιτικές των περικοπών και θα εστιάσουν σε αναπτυξιακές πολιτικές. Θα ανιχνεύσουν ποιες ακριβώς θα είναι αυτές, θα τις αναλύσουν και θα τις εξειδικεύσουν σε αντίστοιχες πολιτικές προτάσεις», λένε, «και η υλοποίηση των προτάσεων αυτών θα αποτελέσει αδιαπραγμάτευτη ηθική και πολιτική δέσμευση για όλους».
Τώρα, γιατί κάθε πολιτική κίνηση του χώρου, που αποσκοπεί στην ανασύσταση και συνεργασία της Κεντροαριστεράς, δημιουργείται αυτόνομα και δεν …συνεργάζεται με κάποια άλλη, παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα.