Τον σταθεροποιητικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ειδικά σε σύγκριση με τη στάση της ΔΗΜΑΡ και την συμβολή του Κινήματος στο να διατηρηθεί ζωντανή η κυβέρνηση προτάσσουν από την Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση που έδωσαν στη δημοσιότητα το μεσημέρι «το ΠΑΣΟΚ, παρά τα τραύματα και τα προβλήματά του, είναι αυτό που κράτησε ζωντανή την κυβέρνηση». Αντίθετα,υποστηρίζουν πως η ΔΗΜΑΡ «έθεσε σε κίνδυνο την ίδια την υπόσταση της κυβέρνησης και βεβαίως τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας».
Σχετικά με τα εσωκομματικά οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου υποστηρίζουν τις αναγκαστικές διαγραφές επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μία νέα αφετηρία» καθώς «οι έξι βουλευτές που διαγράφηκαν δεν συνιστούν ενιαία ομάδα, αλλά ο καθένας μία ξεχωριστή περίπτωση με διαφορετικά κίνητρα».
Για τους κ. Παραστρατίδη και Κουτσούκο που είχαν διαφοροποιηθεί και στην ψηφοφορία του Φεβρουαρίου και υπέβαλαν ειδικό αίτημα επανόδου και συμμετοχής στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, τον Μάιο και τον Ιούνιο, στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας και ουσιαστικά τους ζητούν να παραιτηθούν και να παραδώσουν τις έδρες τους.
Στην Ιπποκράτους υπογραμμίζουν επιπλέον ότι, η πρόταση να αποφασίσει συλλογικά η Κ.Ο. και η μειοψηφία να αποδεχθεί την θέση της πλειοψηφίας, ώστε να υπάρχει στη Βουλή πειθαρχημένη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπως και η πρόταση να έλθουν όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο υποβλήθηκε από τον κ. Σκανδαλίδη και υιοθετήθηκε από τον Πρόεδρο και την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.
Το συμπέρασμά τους είναι... «ουδέν κακόν αμιγές καλού»! «Η ύπαρξη δύο γραμμών για την πορεία της χώρας δεν μπορούσε να συνεχιστεί» τονίζουν. Στο ίδιο πλαίσιο, εκφράζουν και την λύπη τους για το γεγονός πως ορισμένα στελέχη «ακολουθούν αταλάντευτη την προσωπική τους στρατηγική, προκαλώντας δυσανάλογα μεγάλη φθορά στην παράταξη, αλλά και στην ίδια την αξιοπιστία της χώρας και το κλίμα του δημοσίου βίου».
Στην Ιπποκράτους ωστόσο δεν σχολιάζουν περισσότερο την επίσημη ανεξαρτητοποίηση του κ. Μίμη Ανδρουλάκη, θεωρούν όμως στρατηγική φενάκη την επιδίωξη σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρούν αναγκαστικό να ανοίξει πλέον με πιο συγκεκριμένο και ευθύ τρόπο η συζήτηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μετά την εμπειρία της κρίσιμης ψηφοφορίας.
Όσον αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο υποστηρίζουν πως η απάντηση του Γιάννη Μανιάτη «απηχεί τα αισθήματα της συντριπτικότατης πλειοψηφίας των βουλευτών, που σήκωσαν όλον αυτόν τον καιρό το βάρος της παράταξης». Όπως τονίζεται, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που άντεξαν και σήκωσαν το βάρος των δύσκολων αυτών αποφάσεων αξίζουν μεγάλης τιμής. Και η πρώτη τιμή που τους αξίζει είναι αυτή καθαυτή η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες της Κ.Ο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου