28 Νοεμβρίου 2012

Χαιρετίζει τη συμφωνία για την Ελλάδα ο Μπαρόζο

0 σχόλια

Χαιρετίζει τη συμφωνία για την Ελλάδα ο Μπαρόζο

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι οι ελληνικές προσπάθειες θα συνεισφέρουν σε καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα
Τη χθεσινή συμφωνία της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα χαιρέτισε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ ΜανουέλΜπαρόζο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν η συμφωνία υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Επιτροπής για ταχεία εφαρμογή του προγράμματος, διασφαλίζοντας την κατάλληλη στήριξη προς την Ελλάδα, μέχρις ότου επιστρέψει στις αγορές.

Ο κ. Μπαρόζο παραδέχτηκε επίσης πως οι ελληνικές αρχές απέδειξαν την ισχυρή δέσμευσή τους προς το πρόγραμμα και χαιρέτισε τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών. Η Επιτροπή εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτές οι προσπάθειες αποτελούν την κατάλληλη οδό για ένα καλύτερο μέλλον του ελληνικού λαού, συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, ερωτηθείς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από ποιες πηγές πρόκειται να προέλθει η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, είπε ότι οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος απομένει να καθοριστούν.

Αναφορικά με τη στάση του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση της Ελλάδας ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ εξέφρασε τη βεβαιότητα της Επιτροπής για τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας πως τόσο το ανακοινωθέν του Eurogroup όσο και οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ είναι σαφείς.
Πηγή: voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου