15 Δεκεμβρίου 2012

Ρεπορτάζ για τα παιχνίδια εξουσίας

0 σχόλια

20121215-210516.jpgΗ δόση των 52 δις ευρώ προκαλεί νευρικό κλονισμό, διαλύει κοινωνίες, κόμματα και πολιτικούς. Το ΔΝΤ είναι εδώ ενωμένο δυνατό! Το ρεύμα του διαπερνά κάθε εμπόδιο ισοπεδώνει συνειδήσεις, εξαγοράζει ψήφους εκμαυλίζει καταστάσεις και συρρικνώνει πολιτικούς χαρακτήρες.
Κυρίες και κύριοι καλως ήρθατε στη νέα εποχή. Στη νέα μεταπολίτευση που στήνεται απο μεγαθήρια, κολωσους και εταιρίες συμφερόντων και διαπλοκών. Το νέο status ειναι εδώ και διαμορφώνει τη νέα πολιτική στη χώρα. Θέλετε άλλη απόδειξη; Τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ; τι στη Ν.Δ ακόμη περισσότερο στο κόμμα του Π. Καμμένου; ή και στο ΣΥΡΙΖΑ με τις διάφορες συνιστώσες. Ολα τα κόμματα στη μέγγενη, στην πίεση και σε μια διαρκεί κινούμενη άμμο που κανεός δεν ξέρει το βυθό τους. Δυστυχώς ομως δεν υπάρχει σχοινί για να πιαστεί απο κάπου η χώρα που βυθίζεται μαζί με την δημοκρατία της αν υπήρχε…

το Α2 γραφείο

Τα κόμματα όλα ανεξαιρέτως έχουν στελέχη που παρακολουθούν και καταγράφουν τα γεγονότα ανεξάρτητα για το ποιον ή ποιους πρόκειται. Όπως παρακολουθούν εντός τους τιο γίνεται έτσι παρακολουθούν και εκτός τους στα άλλα κόμματα γιατί όπως λεει και η παροιμία, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, γρήγορα η φωτιά θα απλωθεί και στο δικό σου.

Στη Νέα Δημοκρατία λοιπόν παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο κόμμα του κ. Καμμένου που με τη συνηγορεία μεγάλων καναλιών ασκούν πίεση για να το διαλύσουν. Σε αυτό φαίνεται ότι έχουν δίκιο ο Πάνος Καμμένος και οι υπόλοιποι στο κόμμα των ανεξαρτήτων ελλήνων. Ο λόγος είναι προφανείς: γιατί δεν τους θέλουν ανεξάρτητους… όχι πως ήταν, αλλά δεν θέλουν αντιμνημονιακές φωνές. Με αντιδημοκρατικό τρόπο, αφαιρούν τη δυνατότητα απο κάποιον να εκφράζεται.
Το λυπηρό είναι, ότι απο κοντά είναι και το ΠΑΣΟΚ που ανήκει στα μνημονιακά κόμματα. Μαζί με τη Ν.Δ Σαμαράς και Βενιζέλος δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται ότι υπάρχουν στη χώρα και κάποιοι που δεν θέλουν το μνημόνιο. Κάποιοι εννούμε απο τα κόμματα και όχι την κοινωνία που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι εναντίον, αλλά που θα πάει, σκέπτονται… θα τσαλακωθεί και αυτή. Απο την Ιπποκράτους παρακολουθούν συγκεκριμένοι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και αρέσκονται καπνίζοντας και πίνοντας καφέ στην οδό Βαλαωρίτου στον πεζόδρομο να αναλύουν και να στοχεύουν στο που θα κινηθούν οι καταστάσεις , τα κόμματα και οι πολιτικοί. Η διαδικασία ξεκίνησε και δεν σταματά μέχερι να ολοκληρωθεί και να ισοπεδώσει τα πάντα.

Μεταγραφές παρασκήνιο και παζαρέματα.

Οι παίκτες φαίνονται στις κρίσεις το ίδιο και οι πολιτικοί αρχηγοί για το αν διαθέτουν ικανότητα να τη διαχειριστούν ή όχι. Φυσικά ποτέ φανερά αλλά κάτω απο το τραπέζι! στο σκοτάδι πάντα γίνονται αυτά όλα, που συμβαίνουν στις μέρες μας. Κοιμάσε αρχηγός και ξυπνάς στο σπίτι σου, έλεγε παλιά ένας κοινοβουλευτικός χρόνια δίπλα σε μεγάλο αρχηγό κόμματος με πλούσια εμπειρία απο τα παιχνίδια εξουσίας.
Στην Ιπποκράτους λοιπόν εκμτιμούν ότι πολύ γρήγορα οι ανακατατάξεις που θα συμβούν στο πολιτικό σκηνικό συνολικά θα είναι τέτοιες που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Πιστεύουν και όχι μόνο απ ότι τουλάχιστον υποστηρίζουν, ότι και στο δικό τους κόμμα οι αλλαγές θα είναι συγκρουσιακές και οβιδιακές. Μιλάνε καθαρά για ένα μικρό σοσιαλδημορκατικό κόμμα , όχι παράταξη που ήταν το ΠΑΣΟΚ, ουρά κάθε φορά σε κάποιο άλλο για να μετέχει στις κυβερνήσεις που θα αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Ήδη βρίσκονται σε διεργασίες να φθείρουν τον Α. Λοβέρδο, να τον απομονώσουν πολιτικά, ηθικά, οικονομικά, να τον εμφανίσουν γραφικό και νοσηρό, με συνέπεια να μην μπορεί να επιστρέψει πίσω στο ΠΑΣΟΚ, ή όπως αλλιώς θα λέγεται το κόμμα τους, και αν συμβεί αυτό , τότε σίγουρα ταπεινωμένος. Για το σκοπό αυτό, συζητούν τη γρήγορη επαναφορά της Αννας Διαμαντοπούλου, της Άτζελας Γκερέκου και του Μίμη Ανδρουλάκη για να μην δώσουν την ευκαιρία σε κανέναν να τους πάρει με το μέρος τους.

Και επειδή τα παιχνίδια εξουσίας είναι και μαζικά και μεμονωμένα παρασκηνιακά και ιντριγκαδόρικα, σχεδιάζουν, συζητούν και εκτιμούν με τους συγκυβερνώντες της Ν.Δ. Υποστηρίζουν ότι ο Σαμαράς θα είναι ο μοναδικός κερδισμένος απ αυτή όλη την ιστορία. Θα φτιάξει τη μεγάλη δεξαμενή, το μεγάλο τόξο των αστικών κομμάτων που θα ανοίγει και θα περιλαμβάνει, απο τη Ν.Δ μέχρι τον κ. Γ. Παναγιωτακόπουλο την εσωκομματική τάση δηλαδή του ΠΑΣΟΚ. Μέσα εκεί θα τοποθετηθούν και στελέχη όλων των κεντροδεξιών κομμάτων που θα ξηλωθούν σαν το πουλόβερ. Βλέπουν ότι είναι θέμα ημερών να πάνε στη Ν.Δ και να φύγουν απο τον Πάνο Καμμένο τρία στελέχη τουλάχιστον: Κουράκης, Κουίκ, Τσαρούχα, συν εκείνους που ήδη φλερτάρουν με τον Σαμαρά, όπως ο κουμπάρος του Δημήτηε Σταμάτης. Βέβαια ο ίδιος ο πρωθυποθυργός φαίνεται να μην τον επιθυμεί στο κόμμα του… Πιστεύουν ότι απώλειες θα υπάρχουν και προς τα αριστερά, με τον κ. Νότη Μαρτιά να καταφεύγει σε ασφαλές καταφύγιο για να προφυλαχτεί απο τη μπόρα. Στο ΣΥΡΙΖΑ και απο κοντά η κ. Γιαταγάνα η κ. Ραχήλ Μακρή και ίσως ο κ. Καπερνάρος. Ετσι πιστεύουν λένε στο ΠΑΣΟΚ ότι θα συμβούν οι εξελίξεις. Ίσως και να τις πριμοδοτούν.

Δεν έχει ανάγκη τον Κουβέλη ο Σαμαράς

Αν όντως εξελιχθούν έτσι όπως πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ και γίνονται τέτοιου είδους προσεγγίσεις και παρασκηνιακές διεργασίες, τότε αναμφίβολα ο κ. Αντώνης Σαμαράς δεν θα έχει καμία απολύτως ανάγκη τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ ως δεκανίκη στη συγκυβέρνηση. Γιατί τώρα την έχει ανάγκη κακά τα ψέμματα, ενώ για το ΠΑΣΟΚ δεν τον πολυνιάζει γιατί γνωρίζει πόσο ανεπτυγμένα είναι τα αισθήματα εξουσίας που δίχως αυτή δεν μπορούν και άρα κάπου συνεχώς θα προσκολύουν για να παραμένουν ζωντανοί. Κάπου δηλαδή έχει πάρει απόφαση ο πρωθυπουργός ότι για όσο χρόνο παραμένει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είναι υποχρεωμένος να συμβαδίσει μαζί του, πάντα όμως ως επικεφαλής και ποτέ ως δεύτερος.

Τα σενάρια που συζητούνται ιδίως τώρα τις γιορτές σε μεγάλα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια δίνουν και παίρνουν και εκτός τα τρία κόμματα της συμπολίτευσης αλλά και των ανεξάρτητων Ελλήνων, το μενού περιλαμβάνει και το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άραγε γίνονται οι συζητήσεις τώρα μεταξύ του αριστερού ρεύματος, των ανανεωτικών ή εκείνων που θέλουν να πετάξουν έξω απο το κόμμα το λόμπι της δραχμής που τους ταλαιπωρεί και φοβούνται ότι εξαιτίας τους ίσως και να φτάσουν στη πηγή αλλά να μην καταφέρουν να πιούνε νερό;

Σφαγή και στο ΣΥΡΙΖΑ

Οι διεργασίες και στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετές , ενδιαφέρουσες και έντονες αφού υπό τον μανδύα των κομματικών οργάνων που μέσα στο σαββατοκύριακο θα εξελιχθούν, στοχεύουν στο απόλυτο ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών αντιπάλων του κ. Τσίπρα. Είναι γεγονός πάντως ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να έχει σκιές στη κοινωνία που να φοβίζει τους πολίτες κάθε φορά που κάποιο στέλεχός του λέει κάτι αμφίσημο. Πολύ απλά, δείχνει και πολύ καθαρά μάλιστα, ότι δεν θέλει κοντά του, ούτε τον Δημήτρη Στρατούλη, ούτε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ούτε τους Πασοκογενείς Μητρόπουλο κλπ που δεν τους έχει εμπιστοσύνη γιατί φοβάτε ότι μπορεί και να του πάρουν μέσα απο τα χέρια του, το κόμμα.

Θα παίξει δυνατά ο κ. Τσίπρας, στην πορεία προς την κυβερνητική εξουσία, και αφού πρώτα κάνει ανοίγματα στην αστική δημοκρατία, λέγοντας ότι οι αποκλίσεις του δεν θα είναι μεγάλες απο τη σημερινή πολιτική που ακολουθείτα, με τους πανεπιστημιακούς που έχει δίπλα του: τον Μηλιό, τον Σταθάκη, αυτούς δηλαδή που εμπιστεύεται ο κόσμος για να ψηφίσει το ΣΥΡΙΖΑ και να το οδηγήσει στην δική του εξουσία, ως ένα διάλλειμα απο την κεντροδεξιά αλλά και για να φανεί ότι το παιχνίδι δεν το ελέχγουν άλλοι και πως δεν είναι στημένο.

Όλα αυτά θα φανούν δια γυμνού οθφαλμού. Οι ψηφοφορίες στη βουλή τις επόμενες ημέρες θα δείξουν το εκρεμμές του πολιτικού συστήματος!

Ρεπορτάζ : 6 μέρες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου