23 Δεκεμβρίου 2012

Αποφασίζει τι θα κάνει στις εκλογές ο Μάριο Μόντι

0 σχόλια

Αποφασίζει τι θα κάνει στις εκλογές ο Μάριο Μόντι

Σε κεντρική φιγούρα του -εύθραυστου- πολιτικού σκηνικού της Ιταλίας έχει αναδειχτεί τις τελευταίες ημέρες ο Μάριο Μόντι.
Ο παραιτηθείς τεχνοκράτης πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας δήλωσε πως η χώρα του ξεπέρασε μία δραματική κατάσταση, χωρίς να απαιτηθεί εξωτερική δανειακή στήριξη.
"Σήμερα είναι εύκολο να ξεχάσουμε την δραματικότητα εκείνων των στιγμών. Μέσα σε έναν χρόνο, πιστεύω, οι πολίτες της Ιταλίας μπορούν και πάλι να βαδίζουν με ψηλά το κεφάλι. Καταφέραμε να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση, χωρίς να προσφύγουμε σε έκτακτες βοήθειες από την Ευρώπη ή το ΔΝΤ", πρόσθεσε ο Μάριο Μόντι.
"Η παράλληλη μοίρα χωρών που δεν τα κατάφεραν μόνο με τις δυνάμεις τους ενισχύουν την πεποίθηση ότι πράξαμε ορθώς", εξήγησε ο απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός και απέδωσε τους λόγους της παραίτησής του στις πολιτικές θέσεις που υποστήριξε η κεντροδεξιά, που προέρχεται από την παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στο μεταξύ, στο κυριακάτικο φύλλο της ιταλικής εφημερίδας "La Repubblica", o Μάριο Μόντι τονίζει, σε συνέντευξη που παρέθεσε στον Ιταλό δημοσιογράφο Εουτζένιο Σκάλφαρι: "Κάτι μου λέει να μη θέσω υποψηφιότητα. Όποιος στρατεύεται προσωπικά το κάνει με στόχο την τελική νίκη. Δε θέλω άλλωστε να συγκρουσθούν και να τραυματιστούν πολιτικές δυνάμεις που στη συνέχεια θα πρέπει να συνεργασθούν".
Η άμεση αναφορά του απελθόντος Ιταλού πρωθυπουργού εκτιμάται ότι έχει να κάνει με την πιθανή μετεκλογική συνεργασία μετριοπαθούς κέντρου και κεντροαριστεράς.
"Θα προτείνω ένα πρόγραμμα που, κατά την άποψή μου, πρέπει να εφαρμοσθεί στις πρώτες εκατό ημέρες διακυβέρνησης της χώρας. Το κέντρο πρέπει να συμμαχήσει με το προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα, πρέπει να δημιουργηθεί μια μεγάλη συμμαχία, για να πραγματοποιηθεί πολιτική επανάσταση", είχε δηλώσει στη "La Repubblica" ο Μόντι ήδη από το πρωί της Κυριακής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου