12 Δεκεμβρίου 2012

Λέγκα του Βορρά: “Όχι” σε υποψηφιότητα Μπερλουσκόνι

0 σχόλια

Λέγκα του Βορρά: “Όχι” σε υποψηφιότητα Μπερλουσκόνι

Να αποσυρθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη διεκδίκηση ακόμη μιας πρωθυπουργικής θητείας ζητά η Λέγκα του Βορρά. Και μάλιστα το θέτει ως όρο προκειμένου να υπάρξει συμφωνία πολιτικής συμμαχίας δήλωσε ο ηγέτης της Λέγκας, Ρομπέρτο Μαρόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.
“Αγαπητέ Σίλβιο, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε εάν συμμετέχεις εσύ. Η Λέγκα δεν μπορεί να σε υποστηρίξει εάν διατηρήσεις την υποψηφιότητά σου για την πρωθυπουργία”, δήλωσε ο Μαρόνι που την Τρίτη το βράδυ είχε συνάντηση με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Προκειμένου να μην καταφέρει το κεντρο-αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις, να σχηματίσει κυβέρνηση, το κόμμα Λαός της Ελευθερίας έχει ανάγκη τη στήριξη της Λέγκα του Βορρά. Το ιταλικό εκλογικό σύστημα προβλέπει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ισχυρή πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή, όχι όμως και στην ιταλική Γερουσία, τα μέλη της οποίας εκλέγονται σε τοπική βάση με τη διεξαγωγή εκλογικών αναμετρήσεων σε τοπικό επίπεδο.
Στις προηγούμενες εκλογές, η ιταλική αριστερά υπέστη απώλειες εξαιτίας της παραδοσιακής αδυναμίας της στον πλούσιο και πυκνοκατοικημένο ιταλικό Βορρά που εκπροσωπείται με περισσότερες έδρες στη Γερουσία, σε σχέση με τον πιο αραιοκατοικημένο και φτωχό ιταλικό Νότο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου