29 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν στο Κατάρ

0 σχόλια

synantisi-samara-erntogan-sto-katar

Συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Κατάρ, όπου βρίσκεται με στόχο την προσέλκυση των επενδύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Σαμαράς και Ερντογάν συνομίλησαν για περίπου 45 λεπτά στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία και την κατάσταση στην Ευρώπη ενώ επί τάπητος τέθηκαν και θέματα ανάπτυξης.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων με τον τούρκο πρωθυπουργό να επισημαίνει πως μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, η χώρα του ξεπέρασε την κρίση. Στη συνάντηση έγινε γενική επισκόπηση των ελληνικών θεμάτων, ενώ η τουρκική πλευρά έθεσε και το θέμα των ιμάμηδων με τον Αντώνη Σαμαρά να απαντά, εκφράζοντας την ελληνική θέση.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στις 5 Μαρτίου ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Άγκυρα στο πλαίσιο διακυβερνητικής διάσκεψης των δύο χωρών. Παρόντες στη συνάντηση από την ελληνική πλευρά ήταν ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρέσβης, Σταύρος Βασιλόπουλος και από την τουρκική πλευρά ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Πάνος Ρασσιάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου