23 Απριλίου 2013

Ο Στουρνάρας αποκαλύπτει πότε κόντεψε η χώρα να βγει απο το ευρω

0 σχόλια

20130422-214058.jpg
Ο δρόμος για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αν και ορθός, είναι δύσκολος και επίπονος καθώς προϋποθέτει την εκ βάθρων αναδόμηση ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού παραγωγικού προτύπου, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο 2ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων London School of Economics & Political Science «Greek young minds: How to lead the country to an achieving future».
Σύμφωνα με τον υπουργό, το ανομολόγητο δόγμα διακυβέρνησης της χώρας μας για αρκετές δεκαετίες ήταν «ο λογαριασμός στους επόμενους» και πρόσθεσε πως αυτή η αντίληψη παραλίγο να μας κοστίσει όχι απλά τη θέση μας στο ευρώ αλλά να μας γυρίσει σε επίπεδο οικονομικό και πολιτικό, πολύ πιο πίσω από την μεταπολίτευση.
Ωστόσο, συνέχισε, η χώρα μέσα από πολλές δυσκολίες κατάφερε και στάθηκε όρθια ενώ προς μεγάλη απογοήτευση αλλοδαπών και εγχώριων θιασωτών του περίφημου Grexit, «διατηρήσαμε επάξια, αλλά ομολογουμένως και με πολύ επώδυνο αγώνα, την θέση μας όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και στον παγκόσμιο οικονομικό και γεωπολιτικό χάρτη».
Στο σημείο αυτό ο υπουργός σημείωσε πως απαιτήθηκαν θυσίες των ελλήνων πολιτών ενώ βρέθηκαν στην ανεργία περίπου οι μισοί νέοι της χώρας μας.
«Για τους νέους αυτούς, η τρικομματική κυβέρνηση εθνικής ευθύνης έχει ως βασική προτεραιότητα να σταματήσει να τους βαρύνει με πρόσθετο χρέος και παράλληλα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να μπουν άμεσα στην παραγωγική διαδικασία, συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας», υπογράμμισε.
Μάλιστα ανέφερε πως την παρούσα περίοδο γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα μοντέλο απασχόλησης για τους νέους ανθρώπους που να συμβαδίζει με τις ανάγκες του νέου αναπτυξιακού, εξωστρεφούς υποδείγματος, που δρομολογείται για τα επόμενα χρόνια.
Ειδικότερα για το θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο, είπε ότι η τελική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για αντικατάστασή τους από νέους ανθρώπους αναβαθμισμένων προσόντων, θα οδηγήσει στην ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου τομέα.
«Η χώρα οφείλει να ανατρέψει τις εγχώριες κακοδαιμονίες της και να αποκτήσει ένα μακρόπνοο σχέδιο για το μέλλον της», κατέληξε
Newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου