18 Μαΐου 2013

Τσίπρας: Η ΝΔ φλερτάρει αδιάκριτα με την ακροδεξιά...

0 σχόλια

«Μνημόνιο και δημοκρατία δεν πάνε μαζί»...

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι εξαφάνισε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και κράτησε ίσες αποστάσεις μετά το...
χθεσινό πανδαιμόνιο στη Βουλή με «πρωταγωνιστή» τη Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος έστειλε μήνυμα συσπείρωσης προς τις συνιστώσες ενόψει του συνεδρίου μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, τάχθηκε υπέρ μιας νέας στρατηγικής από τα συνδικάτα και επιχείρησε εκ νέου να αποδομήσει το κλίμα αισιοδοξίας το οποίο καλλιεργεί η τρικομματική κυβέρνηση.

«Η ΧΑ επιχείρησε να προκαλέσει μέσα στο κοινοβούλιο, αμέσως μετά τη συζήτηση για ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που εξαφανίστηκε. Εξαφανίστηκε με ευθύνη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και επομένως του ίδιου του πρωθυπουργού. Δεν ήταν εκεί καν ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για να επιβεβαιώσει αυτά που ήρθε να πει ο κ. Ρουπακιώτης, δηλαδή ότι δεν συμβαίνει κάτι, το νομοσχέδιο είναι καθ’ οδόν», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η ομάδα μονταζιέρας της ΝΔ προσπάθησε ακόμα και τη στιγμή της αποκάλυψης των νεοναζί να κρατήσει ίσες αποστάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, το προεδρείο της βουλής, και τους νοσταλγούς του Χίτλερ».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι παλιότερα ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν ψήφισε την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για τη βιαιοπραγία εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την εξαγγελία απεργίας της ΟΛΜΕ μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για κυβερνητική «φάμπρικα επιστρατεύσεων», διαπίστωσε ότι «υπάρχει κόσμος με διάθεση και αποφασιστικότητα να αντισταθεί» και μίλησε για την ανάγκη μιας συνδικαλιστικής στρατηγικής «που δεν θα χειραγωγείται από τις κατεστημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες», αλλά συγχρόνως «θα δημιουργεί στέρεες συμμαχίες με την κοινωνία».

«Τη φάμπρικα των επιστρατεύσεων και της συνταγματικής εκτροπής θα τη τσακίσουμε. Την επόμενη φορά που θα το επιχειρήσουν η απεργία θα είναι πολιτική και διαρκής (…) Ας το λάβουν υπόψη τους όσοι νομίζουν ότι μπορεί να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο», διαμήνυσε.
enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου