17 Μαΐου 2013

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τέσσερις ελληνικές τράπεζες

0 σχόλια

synexizontai-ta-kala-nea-o-oikos-Fitch-anavathmise-tesseris-ellinikes-trapezes 
Συνεχίζονται οι καλές ειδήσεις από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, αφού μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας την περασμένη Τετάρτη, σειρά είχαν σήμερα οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες. Ειδικότερα, ο Fitch αναβαθμίζει σε B- από CCC την πιστοληπτική αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank.


Ειδικότερα, ο οίκος αναβαθμίζει σε B- από CCC την πιστοληπτική αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank, έπειτα από την αντίστοιχη αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας.

Η Fitch αποδίδει την αναβάθμιση στην ανακεφαλαιοποίηση του κλάδου και στο πιο σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Σημειώνει παράλληλα, ότι στο εξής λαμβάνει υπόψη της για την αξιολόγηση του κλάδου μόνο ταθεμελιώδη των ίδιων των τραπεζών, καθώς θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει πια την ικανότητα να τις στηρίξει οικονομικά (με δεδομένο το μεγάλο πακέτο διάσωσης που έχει λάβει και την εξασθενημένη φερεγγυότητά του).

Όπως σημειώνει η Fitch, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας άντλησης κεφαλαίων, στις επόμενες εβδομάδες, η κεφαλαιακή επάρκεια της Εθνικής θα είναι πάνω από το 8%, της Eurobank στο 10,9%, της Alpha στο 13,9% και της Πειραιώς στο 14,3%.

Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου