30 Οκτωβρίου 2013

Ο Στουρνάρας θα δώσει εξηγήσεις και στους 127 βουλευτές της ΝΔ για τον φόρο ακινήτων

0 σχόλια

Στις 20:30 η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών - Κίνηση καλής θέλησης η απόσυρση του φόρου στις στάνες και τα θερμοκήπια

Να αποκλιμακώσει την ένταση που επικρατεί στους κόλπους των γαλάζιων βουλευτών αναφορικά με τις προωθούμενες διατάξεις του ενιαίου φόρου ακινήτων και την φορολόγηση των αγροτεμαχίων επιχειρεί το κοινοβουλευτικό επιτελείο της ΝΔ, γι' αυτό και ο γραμματέας της ΚΟ Θανάσης Μπούρας οργάνωσε για απόψε το βράδυ συνάντηση όλων των βουλευτών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών στις 20:30 και ο κ. Στουρνάρας θα επιχειρήσει να απαντήσει στις έντονες ενστάσεις και διαφωνίες των βουλευτών.

Να σημειωθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε ότι αποσύρει τον φόρο για τις στάνες και τα θερμοκήπια χωρίς, ωστόσο, αυτό να ικανοποιεί πλήρως τις ενστάσεις των βουλευτών που επιθυμούν περαιτέρω αλλαγές προκειμένου «το νομοσχέδιο να γίνει δίκαιο».

Πάντως, ανάλογες συναντήσεις είχαν γίνει και με άλλα αιχμηρά νομοσχέδια όπως αυτό για τα νέα Λύκεια και για την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε κάθε περίπτωση η βραδινή συνάντηση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μετά και τις επίμονες ερωτήσεις και ανοικτές διαφωνίες τουλάχιστον 22 γαλάζιων βουλευτών το συγκεκριμένο νομοσχέδιο απειλεί ευθέως την κυβερνητική συνοχή.

Μάλιστα, το πρωί, δέκα από τους συνολικά σύνολο 22 βουλευτές της ΝΔ που είχαν υπογράψει την ερώτηση για την προωθούμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και οικοπέδων, επισκέφτηκαν τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο γραφείο του και του εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους, ότι δεν είχαν ενημερωθεί για το περιεχόμενο του νομοσχέδιο που ετοίμαζε η κυβέρνηση.

Ο κ. Στουρνάρας άκουσε τις αιτιάσεις τους και υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί εδώ και ένα πεντάμηνο σχετικός διάλογος με τα κόμματα για το εν λόγω θέμα.

Ωστόσο, τους πρότεινε να έχει το βράδυ συνάντηση και με τους 127 βουλευτές της ΝΔ, ώστε να τους ενημερώσει διεξοδικά για τη μορφή και τους σκοπούς του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου