30 Οκτωβρίου 2013

Βίλες «φαντάσματα» στην Κρήτη νοικιάζονται ως 1.500 ευρώ τη βραδιά και στην Εφορία δηλώνονται σαν σπίτια

0 σχόλια
Βίλες «φαντάσματα» στην Κρήτη νοικιάζονται ως 1.500 ευρώ τη βραδιά και στην Εφορία δηλώνονται σαν σπίτια
Bίλες δηλωμένες ως κατοικίες που νοικιάζονται ως και 1500 ευρώ τη βραδιά με διαδικασίες που βρίθει παρανομιών βρίσκονται στο στόχαστρο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης του ΕΟΤ αλλά και των διωκτικών αρχών της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με το irakliolive έχουν εντοπιστεί τρία μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα, δύο στα Χανιά και ένα στο Λασίθι στις οποίες οι ελεγκτές του ΕΟΤ κατέγραψαν σωρεία παρανομιών. Παράλληλα δεκάδες είναι και οι υπόλοιπες υποθέσεις που αφορούν σε ανάλογες περιπτώσεις σε ολόκληρο το νησί και για τις οποίες επίσης κινείται η ίδια διαδικασία καθώς δεν έχουν δηλωθεί πουθενά ως καταλύματα αλλά έχουν αγοραστεί ως παραθεριστικές κατοικίες από ξένους αγοραστές και έχουν αναλάβει τη διαχείριση τους ντόπιοι, οι οποίοι πληρώνονται με ποσοστά.
Ωστόσο όταν έφθασαν ως αυτούς οι ελεγκτές του ΕΟΤ, ως δια μαγείας, οι άνθρωποι που μέσω διαδικτύου νοίκιαζαν τις βίλες και εισέπρατταν χρήματα γι αυτό, εμφανίζονταν ως αυτοί που είχαν αναλάβει να καθαρίζουν τις πισίνες.
Ο ΕΟΤ έφθασε ως τη διερεύνηση της υπόθεσης μετά από σωρεία καταγγελιών καθώς όπως είναι φυσικό δημιουργούσαν αθέμιτο ανταγωνισμό στα νόμιμα ξενοδοχεία και καταλύματα, ενώ παράλληλα υπάρχει αφού δεν καταγράφονται πουθενά σοβαρό ζήτημα φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής αλλά και πιθανότατα θέματα ασφάλειας για τους πελάτες τους, αφού δεν υπήρξε κανένας έλεγχος πριν οι βίλες παραχωρηθούν για διακοπές.
Μάλιστα θα πρέπει να επισημανθεί ότι η απάτη εμφανίζεται και ως διακρατική και ήδη υπάρχει συνεργασία των Ελληνικών υπηρεσιών με τις υπηρεσίες των κρατών (κυρίως Ευρωπαϊκών) από όπου προέρχονται οι εμφανιζόμενοι ως ιδιοκτήτες αφού τα πλούσια έσοδα της καλοκαιρινής σαιζόν δεν δηλώθηκαν ούτε στη χώρα μας αλλά ούτε και αλλού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ακριβής αριθμός των καταλυμάτων αυτών που λειτουργούν παράνομα δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο γίνεται λόγος για χιλιάδες σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Προκειμένου δε να τις εντοπίσουν υπάλληλοι του ΕΟΤ, σε ρόλο ντετέκτιβ, επισκέφθηκαν το καλοκαίρι εκατοντάδες καταλύματα και ήρθαν σε επαφή με τους πελάτες που έβγαιναν από αυτά οι οποίοι τους έδωσαν στοιχεία, τα οποία διασταύρωσαν και με διαφημίσεις ή και sites των καταλυμάτων που βρίσκονταν στο διαδίκτυο.
Κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν την πρόθεση να νομιμοποιήσουν τις δραστηριότητες τους, ωστόσο στις τρεις περιπτώσεις που προαναφέραμε δε συνέβη κάτι τέτοιο αφού αν και πρόκειται για μεγάλα συγκροτήματα, οι βίλες που βρίσκονται σε αυτά φέρονται να ανήκουν σε αλλοδαπούς. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι για να φθάσουν ως αυτούς ο ΕΟΤ συνεργάστηκε με την ΕΛΑΣ και ζητήθηκαν επισήμως τα στοιχεία της επικοινωνίας του ατόμου, στου οποίου το όνομα εκδίδεται ο λογαριασμός τους ρεύματος.


Πηγή: www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου