30 Οκτωβρίου 2013

Α. Λοβέρδος: Κοινό ψηφοδέλτιο με τη ΔΗΜΑΡ χωρίς κομματική συγχώνευση

0 σχόλια


Συνέντευξη του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέα Λοβέρδου στο READYO.GR: «Δεν θα ψηφίσουμε τον ενιαίο φόρο ακινήτων . Έχει σφοδρό θέμα αντισυνταγματικότητας». Ο προεδρος της συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Καμμένου , αλλα και στα μελλοντικά του σχέδια με τη ΔΗΜΑΡ. Διαβάστε τη συνέντευξη εδω:

Για Πάνο Καμμένο

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις Καμμένου για το ΠΑΣΟΚ»

«Απαράδεκτη η τοποθέτηση. Παρότι, νομίζω ο κύριος Καμμένος, το είπε με τον δικό του τρόπο. Εν πάση περιπτώσει το μήνυμα, όπως τουλάχιστον αναμεταδίδεται, είναι το ίδιο. Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις αυτές. Καταργείται το νόημα των λέξεων με αυτού του είδους την πολιτική πρακτική. Γέμισε ο κόσμος με τέτοια από το 2010 και μετά. Οι περίφημοι αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος, που τα έλεγαν αυτά –εξαφανίστηκαν αφού έγιναν πολιτικά κόμματα- τα λένε τώρα μέσα στη Βουλή…»

Για Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

«Δεν θα τον ψηφίσουμε. Έχει σφοδρό θέμα αντισυνταγματικότητας»

«Ένα μέτρο το οποίο κρίθηκε οριακά Συνταγματικό λόγω του έκτακτου χαρακτήρα του, μετατρέπεται πια σε πάγιο φόρο, υψηλό, με διευρυμένη βάση. Νομίζω πως τα αντισυνταγματικά χαρακτηριστικά είναι ευρέα. Θα το υποστηρίξουμε στη Βουλή. Δε θα ψηφίσουμε το νόμο αυτό…»
«Θεωρώ ότι έχει σφοδρό θέμα αντισυνταγματικότητας. Το βασικό πρόβλημα που έχει είναι ότι είναι ένας ατομικός φόρος, εξατομικευμένος σε κάθε περιουσιακό αγαθό. Δεν υπολογίζει την περιουσία. Η περιουσία είναι αυτή που πρέπει με έναν αναλογικό προοδευτικό τρόπο να φορολογείται. Άλλο να έχεις ένα σπίτι μόνο και άλλο πενήντα. Το σύνολο της περιουσίας θα πρέπει να επιβαρύνεται με παραπάνω φόρους και όχι η ατομική μια ιδιοκτησιακή περίπτωση… Θα πρέπει να μην ψηφιστεί και εγώ όπως έκανα και τον Απρίλιο, έτσι θα κάνω και τώρα»

Ερωτώμενος για τον στόχο του Υπουργείου Εργασίας για εξοικονόμηση 500 εκ Ευρώ

«Ανέφικτος ο στόχος των 500 εκ. – Θα αποτύχει ο Βρούτσης αν πιστεύει ότι θα τα συγκεντρώσει από τις καθυστερούμενες οφειλές των επιχειρήσεων»

«Αν αυτό το στοχεύουν έχοντας στο μυαλό τους, καθυστερούμενες οφειλές από εισφορές των επιχειρήσεων, το θεωρώ πλήρως ανέφικτο. Για αυτό το λόγο έχω αποστείλει προ λίγων ημερών μια επιστολή στον κύριο πρωθυπουργό, λέγοντας του πως η αποτυχημένη ρύθμιση της Κυριακής των Βαϊων – για τις 48 δόσεις και το επιτόκιο του 8,75 της τοκογλυφίας και την γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου μια επιχείρηση να ενταχθεί στις ρυθμίσεις- πρέπει να τις σταματήσει. Αυτή την αποτυχημένη ρύθμιση θα πρέπει να την αλλάξει. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία που να προϋποθέτει, πάγωμα των παρελθουσών οφειλών χάριν της καταβολής των τρεχουσών. Ο Υπουργός Επικρατείας, ο κος Σταμάτης, με ενημέρωσε ότι μελετούν το θέμα…. Όσο δεν αλλάζει η ρύθμιση είναι ανέφικτος ο στόχος εισροής χρημάτων στα ταμεία. Αν λοιπόν από εκεί ο κύριος Υπουργός Εργασίας πιστεύει ότι θα συγκεντρώσει τα 500 εκ. ,νομίζω ότι θα αποτύχει»
Για συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ

Στόχος μας, το κοινό ψηφοδέλτιο με τη ΔΗΜΑΡ. Όχι όμως η ένταξή μας σε αυτή.

«Στις 7 Νοεμβρίου, ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη όπου θα παρουσιάσουμε τις θέσεις που ο καθένας έχει για τον πρωτογενή τομέα… Θα μιλήσουμε για πολλά και μέσα από την έκθεση των προτάσεών μας για τον πρωτογενή τομέα…. Θα καταφανεί αν η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με τη ΔΗΜΑΡ έχουν προϋποθέσεις σύγκλισης από πλευράς προγραμματικών θέσεων, προκειμένου να φθάσουμε στο επιθυμητό, δηλαδή σε ένα κοινό εκλογικό μέτωπο…»
Στο ερώτημα αν το κοινό εκλογικό μέτωπο αφορά, κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, απήντησε:
«Αυτός είναι ο στόχος. Δεν αφορά μόνο τις ευρωπαϊκές εκλογές. Αφορά και τις βουλευτικές. Αυτός είναι ο στόχος. Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στο στόχο αυτό. Έχουμε, πολλές ελπίδες, βάσιμες ελπίδες, να τον επιτύχουμε…. Σε καμία περίπτωση δεν θα διαλύσουμε το κόμμα μας. Μιλάμε για στόχο εκλογικού μετώπου, στο οποίο καλούμε και κινήσει και πρόσωπα και κόμματα. Σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για ένταξή μας στη ΔΗΜΑΡ. Έχουμε τις δικές μας θέσεις, προοπτική και ύφος. Δεν θα καταργήσει κανείς την αυτοτέλειά του. Θα συνεργαστούμε -αυτός είναι ο στόχος ξαναλέω- στο πλαίσιο ενός κοινού εκλογικού μετώπου»

Για δηλώσεις Πάγκαλου

Διαφωνώ στην κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

«Για την κοινή κάθοδο (σσ του ΠΑΣΟΚ) με τη ΝΔ, διαφωνώ. Αντίθετα, στις εκλογές που έρχονται, η ανασυγκρότηση του κέντρου και της κεντροαριστεράς, περνά μέσα από την εκλογική πολιτική της αυτοτέλειας. Ζητούμενο, για την κεντροαριστερά είναι η ενότητα των δυνάμεών της και όχι η διάχυση τους μέσω της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν ακολουθηθεί η τακτική που υποστηρίζουμε εμείς, τότε το κέντρο θα εξαφανιστεί και δε θεωρώ ότι από είναι χρήσιμο για τον τόπο, τους πολίτες και την οικονομία… »

Να διατηρηθούν οι παρελάσεις

«Οι παρελάσεις πρέπει να διατηρηθούν γιατί η Ελλάδα δεν έχει ευτυχώς πολέμους αλλά έχει κινδύνους …. Η επικυνδινότητα της περιοχής, τα πολλά ζητήματα που έχουμε γύρω μας, επιβάλλουν μια εθνική εγρήγορση»
Ο κος Λοβέρδος απέφυγε να σχολιάσει τις σημερινές αποκαλύψεις του κου Πάγκαλου, περί παρακολούθησης του Αμερικάνου πρεσβευτή στην Αθήνα, λέγοντας πως το θέμα είναι «ευαίσθητο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου