24 Οκτωβρίου 2013

Μπορεί ο ΟΠΑΠ να πουλήθηκε αλλά τα τυχερά παιχνίδια συνεχίζονται με τις αποδείξεις

0 σχόλια
Σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανακοινώνει στο τέλος του έτους ποιες κατηγορίες αποδείξεων, από το σύνολο των αποδείξεων για υπηρεσίες από ελεύθερους επαγγελματίες, θα προσμετρώνται για την επιστροφή φόρου.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν σε ηλεκτρονική μορφή (μέσω της χρήσης της φοροκάρτας ή καταγράφοντας τις συναλλαγές σε ειδική εφαρμογή της γγ Πληροφορικών Συστημάτων) αποδείξεις μόνο από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και όχι για παράδειγμα από σούπερ μάρκετ, φούρνους, περίπτερα, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.

Στο τέλος του έτους, το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει τις κατηγορίες των «τυχερών»αποδείξεων της χρονιάς. Για παράδειγμα, από το σύνολο των αποδείξεων από ελεύθερους επαγγελματίες θα μπορούσε να ανακοινωθεί ότι θα «μετράνε» μόνο οι αποδείξεις από καρδιολόγους, ηλεκτρολόγους και κέντρα αισθητικής.

Σε αυτήν την περίπτωση, όσοι φορολογούμενοι έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις από τις συγκεκριμένες κατηγορίες θα έχουν επιστροφή φόρου ίση με το 30% ή 40% της κάθε απόδειξης, ενώ οι υπόλοιποι δεν θα έχουν μπόνους.

Σχόλιο: Είναι μια πραγματικά καταπληκτική ιδέα κι απορώ πως δεν την είχε σκεφθεί το σύγχρονο ελληνικό κράτος από την Επανάσταση του 1821 και μετά. 

Το μέτρο μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα πράγματα όπως πχ να πληρώνονται με κλήρωση κάποιοι προμηθευτές του Δημοσίου ή να μην περικόπτονται οι αποδοχές των 1.000 πρώτων που θα τηλεφωνήσουν σε ειδική γραμμή του υπουργείου Οικονομικών.

Θα μπορούσε μάλιστα να αναλάβει υφυπουργός Οικονομικών η έμπειρη Ρούλα Κορομηλά. Να μην ξεχάσουμε επίσης να ψηφίσουμε και Νέα Δημοκρατία, για να μην κυβερνήσουν οι «παλαβοί»...

http://www.parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου