24 Οκτωβρίου 2013

Εκτός πραγματικότητας δηλώσεις Τσίπρα περί «κερδοσκοπίας»- Απάντηση Μανιάτη

0 σχόλια
Ευθείες προειδοποιήσεις και απειλές εναντίον όσων θελήσουν να πάρουν κομμάτι από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίθεσή του με τα κυβερνητικά σχέδια και είπε χαρακτηριστικά «Όσοι έρθουν να κερδοσκοπήσουνθέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρα να το υπολογίσουν και δεύτερη φορά. Θα χάσουν τα λεφτά τους, αλλά θα τεθούν και υπόλογοι έναντι του νόμου».   

Προσέθεσε μάλιστα στρέφοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ: «Η ελληνική δημοκρατία έχει νόμους. Και έχουμε και εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Δεν διαχειρίζονται την περιουσία που τους την κληρονόμησαν οι παππούδες τους. Διαχειρίζονται τους κόπους και την περιουσία χρόνων ενός ολόκληρου λαού. Αν νομίζουν ότι επειδή μπαίνουν στα λήαρ τζετ των φίλων τους επιχειρηματιών μπορούν να ξεπουλάνε σα να είναι τσιφλίκι του παππού τους ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ κάνουν λάθος».

Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο: Πραγματικά συγκινούμαι όταν η Αριστερά αποδίδει στους επενδυτές την κατηγορία της...κερδοσκοπίας.

Επί ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα θα επενδύσουν στη χώρα φιλανθρωπικά ιδρύματα ή μήπως απολύτως κανένας σοβαρός άνθρωπος όταν ακούει τέτοιες δηλώσεις που παραπέμπουν σε γνώσεις οικονομικών επιπέδου «μετράω τα λεφτά που μάζεψα από τα κάλαντα»;

Απαντώντας πάντως στις χθεσινές δηλώσεις Τσίπρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε:

Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που η χώρα μας αγωνίζεται να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να εμφανίζεται ως διώκτης των επενδυτών. Θέλω να επισημάνω ότι αν προσδοκά δια της καταστροφής της χώρας να ανέβει στην εξουσία, τότε θα πρέπει να αναλογιστεί ότι με αυτό τον τρόπο επενδύει στη δυστυχία των Ελλήνων.

Για το συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδώσει Κοινοτικές Οδηγίες από το 2009, στο πλαίσιο του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου, προκειμένου να επιταχύνει την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο. Οι οδηγίες αυτές, μεταξύ άλλων, προβλέπουν τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό των συστημάτων Μεταφοράς από την Παραγωγή και την Προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τη στήριξη των επενδύσεων στις ενεργειακές διασυνδέσεις.

Αναλυτικά εδώ.

www.parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου