30 Οκτωβρίου 2013

Μήπως θα κατεβάσει τη σημαία ευκαιρίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Γλέζος;

0 σχόλια

Ο Μανώλης Γλέζος για ακόμα μια φορά σε λίγα 24ωρα ταράζει τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ και πολλά από αυτά που λέει είναι σίγουρο ότι προκαλούν εκνευρισμό στην ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας σήμερα στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Γλέζος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα πείσει και δεν έχει ο ίδιος τις απαντήσεις για το που θα βρει τα λεφτά για το πρόγραμμά του και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν το συντομότερο εκλογές.

"Υπάρχει αναντιστοιχία λαού και κυβερνώντων", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την δεδηλωμένη αφού στηρίζεται στο μπόνους των 50 εδρών.

Ένα μπόνους που κατά τον κ. Γλέζο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει.

Είπε ότι πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κινητοποιήσει τον λαό, δεν ενθαρρύνει τη βια σε αντίθεση με την κυβέρνηση που την ασκεί μέσω των νόμων.

"Εάν είμαστε πρώτο κόμμα δεν θα δεχθούμε η εμπιστοσύνη του λαού να εξαρτάται από 50 κάλπικες έδρες"
Ο κ. Γλέζος είπε επίσης ότι το κόμμα του είναι ανοκτό για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αφού συμφωνούν στην ανατροπή όλων των νόμων και των μνημονίων που έχουν περάσει.

Για τα εσωτερικά του κόμματός του είπε ότι γίνεται γόνιμη διαβούλευση ενώ για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι ναι μεν
"έχει δικαίωμα να αποφασίζει ως αρχηγός αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει διαβούλευση με την Κ.Ο για σημαντικά ζητήματα."

"Έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο ίδιος να γίνει το κόμμα αρχηγικό προσωποπαγές. Ο Γλέζος παίρνει αποστάσεις από εκείνους που θέλουν να καταστήσουν το ΣΥΡΙΖΑ μονολιθικό κόμμα, όχι από τον Τσίπρα", είπε επίσης. [newsit]Epikairo: Και όμως ο Μανώλης Γλέζος είναι ειλικρινής. Θυμόμαστε όλοι τις αντιδράσεις όλων των πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Μαίου-Ιουνίου του 2012, αναφορικά με τον "καλπονοθευτικό" bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Όταν όμως είδαν την προοπτική της εξουσίας, Παπαδημούλης-Στρατούλης-Λαφαζάνης εποίησαν την ανάγκη φιλοτιμία. Ο Γλέζος επίσης λέει την αλήθεια και προς την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ: Θα ξεχάσουμε την κοινή στάση των δύο κομμάτων στα γεγονότα της Κύπρου; Αλλά ο Αλέξης, βλέποντας τον Καμμένο να πετά τη μια μπαρούφα μετά την άλλη, δεν βρίσκει πλέον "σικ" τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Αποκρύπτει όμως ότι μόνο αυτοί του έχουν απομείνει και για να συνεργαστεί. Οι δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας Μανώλη Γλέζου υποδηλώνουν και το χιλιοειπωμένο σταυροδρόμι που έχει να διαβεί ο Τσίπρας: Είτε θα κάνει τη ρεαλιστική στροφή, αφήνοντας πίσω τη λογική των συνιστωσών που υιοθετούν Αριστερό Ρεύμα-Γλέζος, είτε θα συμπορευτεί μ' αυτούς, εγκαταλείποντας όμως την "πεπατημένη" κατάληψης της εξουσίας.

epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου