23 Μαρτίου 2014

"Πόρτα" Πεταλωτή σε Βενιζέλο για το ευρωψηφοδέλτιο

1 σχόλια

Γιατί αρνήθηκε ο Γιώργος Πεταλωτή να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς"

Συνεχίζεται η εσωκομματική τρικυμία στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκει κλειστές πόρτες στην προσπάθεια του να συγκροτήσει ευρωψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσέγγισε τον υφυπουργό επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργο Πεταλωτή, προκειμένου να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς". Όμως ο κ. Πεταλωτής αρνήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους προσθέτοντας ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις το εγχείρημα της "Ελιάς" στις ευρωεκλογές.
Όμως η άρνηση του κ. Πεταλωτή, που θεωρείται εκ των Παπανδρεϊκών , αναζωπύρωσε τα σενάρια για ενόχληση του Γιώργου Παπανδρέου, με το όλο εγχείρημα της "Ελιάς" που περιθωριοποιεί το ΠΑΣΟΚ, για αυτό άλλωστε απείχε από την εκδήλωση της ιδρυτικής διακήρυξης.

Πλέον τα προβλήματα για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου θα τεθούν εκ νέου το μεσημέρι της Παρασκευής στη συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης, στην οποία θα συμμετέχουν και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ελιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελιάς, αντικείμενο της συνάντησης, που θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα είναι η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, η πορεία σύνθεσης των επιτροπών της Ελιάς σε όλη την Ελλάδα και το προγραμματικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Παράταξης ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ποια ονόματα ακούγονται
Σήμερα δεν αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα που θα περιλαμβάνονται στη λίστα, αλλά να δοθεί το στίγμα για την κάλπη του Μαΐου.

Τα ονόματα που ενδέχεται να είναι στη λίστα των 42 για τις Ευρωεκλογές είναι η Κατερίνα Μπατζελή, η Αφροδίτη αλ Σάλεχ και η Βασιλική Σουλαδάκη.

Ο νυν υπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Τηλεόραση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος, όπως και οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Θ.Τσίκας, Γιώργος Βερνίκος, Θανάσης Χειμωνάς και Νίκος Μπίστης.

Από το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα πάντοτε με την ίδια εφημερίδα, υποψήφιοι θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου Ευθύμης Καρδάρας, οι Δ.Καρέλλας, Ν.Τσολακίδης, Απ.Ψωμάς και Κατερίνα Λαμπροπούλου.

Από τους «58» δεν αποκλείεται να συμματέασχουν στελέχη της Πρωτοβουλίας από τη νέα γενιά. Επίσης αναμένεται να ενταχθούν και στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ που συγκρότησαν τη Μεταρρυθμιστική Κίνηση.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σωστός πάντα και συνεπής - με τα ονόματα αυτα μάλιστα είχε και πολλές πιθανότητες να εκλεγει

Δημοσίευση σχολίου