24 Οκτωβρίου 2013

Κύκλωμα με τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας στο δήμο Αθηναίων

0 σχόλια
Κύκλωμα με τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευ
Εκτός από καπνός φαίνεται πως υπάρχει και «φωτιά» στο ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων. Τα πρώτα στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας που γίνονται στην υπηρεσία εντείνουν τις υποψίες για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος σε ό,τι αφορά τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων.
Ο Γιώργος Καμίνης ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου πως η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα. Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε πως είτε θα αποδοθούν ευθύνες, εφόσον αυτές προκύψουν, είτε θα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν. Tη Δευτέρα ο κ. Καμίνης «ξήλωσε» τους επικεφαλής του ληξιαρχείου και δύο ακόμη υπαλλήλους, για τους χειρισμούς τους στις υποθέσεων των ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεως.
Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε για μία ακόμη φορά την αλλαγή του σχετικού νόμου, με επαναφορά της προϋπόθεσης για δικαστική απόφαση στις περιπτώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων και τόνισε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω απραξίας των προηγούμενων κυβερνήσεων όσον αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Ληξιαρχείου.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης από την πλευρά του σημείωσε ότι από έρευνα της παράταξης διαπιστώθηκε ότι τέτοιες εγγραφές δεν υπήρχαν πριν από το 2011. Οπως είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αποκαλύφθηκαν εγγραφές παιδιών, με τόπο γέννησης σε δρόμους εκτός των ορίων του δήμου Αθηναίων, όπως και εγγραφές παιδιών από την ίδια μητέρα, με διαφορά έξι μηνών στις ημερομηνίες γέννησης του ενός παιδιού από το άλλο.
Εκ μέρους των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος χαρακτήρισε λάθος την σπουδή του δημάρχου να απομακρύνει τους τέσσερις υπαλλήλους από τη θέση τους. Πρόσθεσε δε ότι πριν από 12 χρόνια, ομάδα υπαλλήλων είχε αναλάβει την πρωτοβουλία και πρότεινε στην τότε ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ν' αλλάξει το νόμο, αλλά δεν εισακούσθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ


Πηγή:www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου