22 Οκτωβρίου 2013

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τις «γαλάζιες» ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ: Μιμούνται τη Χρυσή Αυγή- Εκαναν επιθέσεις σε πανεπιστήμια όπως τα «τάγματα εφόδου»

0 σχόλια
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τις «γαλάζιες» ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ: Μιμούνται τη Χρυσή Αυγή- Εκαναν επιθέσεις σε πανεπιστήμια όπως τα «τάγματα εφόδου»
Στα... χαρακώματα βγήκε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, η ο[ποία εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ για επιθέσεις που έγιναν σε πανεπιστήμιο το τελευταίο διάστημα και κατηγορεί την νεολαία της ΝΔ πως μιμείται την Χρυσή Αυγή.
Σε ανακοίνωση της, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ για επιθέσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή και το Πανεπιστήμιο Πειραιά με την συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών στοιχείων» και κάνει λόγο για εποχές και πρακτικές «καρφίτσας» και «Κενταύρων», αλλά και για επανασύσταση «ταγμάτων εφόδου».
Στη συνέχεια, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία πως «η επιλογή της μίμησης της Χρυσής Αυγής από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδεικνύει την υποκρισία της ΝΔ» και τονίζει πως «αυτοί που ψαρεύουν ψήφους στα θολά νερά του διχασμού, της βίας και λοξοκοιτάζουν στην ακροδεξιά είναι καταδικασμένοι να ξεφύγουν κι από τον δρόμο της Δημοκρατίας».
Κλείνοντας, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως «η ελληνική κοινωνία δεν έχει χώρο για άλλους Καλαμπόκες ή Ρουπακιάδες» και καλεί την ΝΔ, την ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ να καταδικάσουν την βία από όπου και εάν προέρχεται.
Όλη η ανακοίνωση:
«Τις τελευταίες μέρες έχουμε δυστυχώς γίνει μάρτυρες αρκετών περιστατικών βίας μέσα στα Πανεπιστήμια με πρωταγωνίστρια για άλλη μια φορά την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Αποκορύφωμα του εκτροχιασμού της συντηρητικής παράταξης υπήρξαν τα φαινόμενα που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά εναντίον μελών της ΠΑΣΠ αλλά και τη Νομική Κομοτηνής εναντίον φοιτητών που παρακολουθούσαν τη γενική συνέλευση της σχολής.
Η απρόκλητη και απροκάλυπτη επίθεση σε φοιτητές από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με συνοδεία εξωπανεπιστημιακών στοιχείων που θυμίζουν εποχές και πρακτικές "καρφίτσας" και "Κενταύρων" δεν μπορεί παρά να προκαλεί αποτροπιασμό και να επιβάλλει στις δημοκρατικές συνειδήσεις της σπουδάζουσας νεολαίας αλλά και στο σύνολο το Ελλήνων πολιτών την ηθική και πολιτική τους καταδίκη.
Ωστόσο ο χώρος αλλά και ο χρόνος της κλιμάκωσης τέτοιων φαινομένων γεννά αρκετά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι έχουν επιλέξει να "πολιτεύονται". Με τα Πανεπιστήμια σε μια αβέβαιη κατάσταση, όσοι θεωρούν πως οι αλλαγές θα προέλθουν από την επανασύσταση "ταγμάτων εφόδων" και την λογική του "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος" είναι γελασμένοι. Η Ελλάδα, η ελληνική κοινωνία δεν έχει χώρο για άλλους Καλαμπόκες ή Ρουπακιάδες.
Σήμερα, όπου η απομόνωση της πολιτικής πρακτικής του χουλιγκανισμού, που "νομιμοποίησε" στο επίπεδο της κοινωνίας τους νεοναζί είναι αναγκαία, η επιλογή της μίμησης της Χρυσής Αυγής από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδεικνύει την υποκρισία της ΝΔ.
Αυτοί που ψαρεύουν ψήφους στα θολά νερά του διχασμού, της βίας και λοξοκοιτάζουν στην ακροδεξιά είναι καταδικασμένοι να ξεφύγουν κι απ΄τον δρόμο της Δημοκρατίας. Καλούμε την πολιτική ηγεσία της ΔΑΠ, της ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου