30 Αυγούστου 2011

Εκλεισε Ρίβας και... Ιντερ

0 σχόλια
Ο Νέλσον Ρίβας αναμένεται να είναι η τελευταία καλοκαιρινή προσθήκη του ΠΑΟΚ. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τον Κολομβιανό στόπερ και το μνημόνιο συνεργασίας με την Ιντερ. Το ρεπορτάζ από τη συνάντηση του Ζαγοράκη με τους Φλωρίδη-Σαχπατζίδη και τι συζητήθηκε για τις μεταγραφικές υπερβάσεις.
"Κλεισμένος" είναι ο Νέλσον Ρίβας στον ΠΑΟΚ και απομένουν οι λεπτομέρειες για την ανακοίνωση της απόκτησής του. Ο 28χρονος Κολομβιανός διεθνής στόπερ θα αποκτηθεί με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, αλλά το ερχόμενο καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό του με την Ίντερ. Oπότε, φέτος θα έρθει τυπικά ως δανεικός, αλλά ουσιαστικά ως ελεύθερος.
Η συμφωνία για την απόκτησή του είναι ιδιαίτερα επωφελής για τον ΠΑΟΚ καθώς ο ίδιος παίκτης είχε πέρυσι συμβόλαιο 1,8 εκατ. ευρώ μεικτά, ενώ οι αποδοχές του στον δικέφαλο του βορρά για την νέα χρονιά θα είναι μόλις 250.000 ευρώ. Η κλάση του θεωρείται δεδομένη και η έλλειψη συμμετοχών του πέρυσι στην Ντνίπρο οφείλεται στον τραυματισμό του.
Μαζί με τον Ρίβας, όμως, ο ΠΑΟΚ «έκλεισε» και μνημόνιο συνεργασίας με την Ίντερ, το οποίο προβλέπει ότι θα του παραχωρεί ταλέντα από τα εκατοντάδες που αγοράζει κάθε χρόνο η μεγάλη ιταλική ομάδα και θα διατηρεί ποσοστό μεταπώλησής του 30%. Επειδή η Ίντερ αγοράζει ποιοτικούς νέους παίκτες -στυλ Βιεϊρίνια-, η συνεργασία με τους Ιταλούς είναι σαφέστατα συμφέρουσα για τον ΠΑΟΚ. Η συμφωνία επιτεύχθηκε χάρη στις υψηλές διασυνδέσεις του Γιώργου Σαχπατζίδη με τον μεγαλομέτοχο της Ίντερ Μάσιμο Μοράτι, γι’ αυτό και ο Ζήσης Βρύζας έχει «ανοίξει παρτίδες» με την ομάδα του Μιλάνου.
Μετά την απόκτηση του Ρίβας πιθανότατα τελειώνουν και οι καλοκαιρινές μεταγραφές, καθώς σέντερ φορ θα αποκτηθεί μόνο εάν βρεθεί κάποια πρόσφορη περίπτωση την τελευταία στιγμή. Για μεταγραφικά θέματα, άλλωστε, είχαν συνάντηση το πρωί της Δευτέρας στη Τούμπα ο επίδοξος μεγαλομέτοχος Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, με τον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ Θόδωρο Ζαγοράκη. Στην συνάντηση διατυπώθηκε από τους επενδυτές η πρόθεσή τους να γίνουν μεταγραφές, διαθέτοντας, μάλιστα, συγκεκριμένο υψηλό μπάτζετ, γι’ αυτό τον σκοπό. Είναι ενδεικτικό πως ο Σαχπατζίδης ήταν διατεθειμένος να «κλείσει» και παίκτες πολύ υψηλού κασέ τύπου Ιακουίντα.
Ο Ζαγοράκης, όμως, εξήγησε  στους επενδυτές ότι δεν μπορούν να γίνουν πολυδάπανες μεταγραφές για τεχνικούς λόγους, διότι θα αυξηθεί πολύ το μπάτζετ και θα προκύψει πρόβλημα με την αδειοδότηση, ενώ υπάρχει και το πρόβλημα με το πώς θα το πάρουν οι παίκτες εάν γίνει μια πολυδάπανη μεταγραφή στους οποίους οφείλονται χρήματα από πέρυσι, κάτι που είναι επίσης σωστό. Η πλευρά των επενδυτών ασπάστηκε τα επιχειρήματα του Ζαγοράκη και συμφωνήθηκε να υπάρξει αναμονή για τις μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις μέχρι τον Ιανουάριο, ανάλογα και με την πορεία της ομάδας μέχρι τότε.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Φλωρίδη, θα μεταβεί στην Τουρκία προσεχώς για να εξασφαλίσει τα νομιμοποιητικά έγγραφα για την προέλευση των έξι εκατ. ευρώ που θέλει να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, τα οποία και ζητήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Προκαλεί, βέβαια, τεράστια απορία, ιδίως στους νέους επενδυτές, το ότι ο Φλωρίδης έχει φέρει μέχρι τώρα στην Ελλάδα 32 εκατ. ευρώ ως εισαγωγή χρημάτων και βάση των διατραπεζικών συστημάτων δεν ελέγχθηκε ποτέ, ενώ τώρα που θέλει να επενδύσει 6 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές. Ίσως η διένεξη με τον Πατριάρχη και τα αρνητικά κατά περιόδους δημοσιεύματα του Τύπου για τον Φλωρίδη να προξένησαν αυτή την αυστηρότητα, η οποία, όμως, δεν επιδείχτηκε στο παρελθόν με αντίστοιχες διαδικασίες άλλων μεγάλων ομάδων.
Πηγη:http://www.contra.gr


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου