29 Οκτωβρίου 2013

Μπλόκο από την τρόικα στο ασφαλιστικό

0 σχόλια
Μπλόκο από την τρόικα στο ασφαλιστικό
Με το αριστερό ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, καθώς το κείμενο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που παρέδωσε ο Γιάννης Βρούτσης δεν έφτασε ποτέ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να κατατεθεί στη συνέχεια στη Βουλή. Ο λόγος; Οι τεχνοκράτες των δανειστών το επέστρεψαν πίσω ως ανεπαρκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, ζητούν:

- Να αλλάξουν δύο παράγραφοι που αφορούν στη διαδικασία των ελέγχων για την εισφοροδιαφυή και τα προβλεπόμενα έσοδα.

- Να ληφθούν και άλλα μέτρα, καθώς δεν πείθονται ότι με αυτά μόνο μπορεί να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των 500 εκατ. ευρώ, για το οποίο υποστηρίζουν ότι είναι μεγαλύτερο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τελική συμφωνία θα επιτευχθεί αύριο, ώστε το κείμενο να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Αναφορικά με το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού, αξιωματούχοι παρέπεμπαν στο σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για μέτρα που καλύπτουν κενό 1 δισ. ευρώ και το οποίο παρουσίαζε το πρωί το news.gr.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας έχει αποφασίσει να οδηγήσει την αγορά και τις επιχειρήσεις στα όριά τους, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του υποδιοικητή του ΙΚΑ, Κώστα Παπαθανασίου, για λουκέτο σε όσους χρωστούν, ενώ η λάθος κατεύθυνση της εξάντλησης της αυστηρότητας των ελεγκτικών μηχανισμών σε περίοδο κρίσης σχολιάζεται αρνητικά από τους New York Times.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου