25 Οκτωβρίου 2013

Σαχινίδης: Η χώρα κατέβαλε μεγάλο τίμημα λόγω της στάσης της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου...

0 σχόλια
Aπόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη στον Αθήνα 9.84 και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη:

(...)Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην Κυβέρνηση μόνο του, είχε απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις...
πολιτικές παρατάξεις της χώρας να συνδράμουν στην προσπάθεια την οποία ξεκίνησε. Γιατίπίστευε και πιστεύει, ότι σ’ αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, απαιτούνται ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις. Οι οποίες, πολιτικές συναινέσεις, διασφαλίζουν ένα ισχυρότερο μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας, άρα ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση της Κυβέρνησης και βεβαίως, όταν ξεκινάς να διαπραγματευτείς με θεσμικούς πιστωτές από θέση ισχύος στο εσωτερικό της χώρας, ενδεχομένως να έχεις και καλύτερα αποτελέσματα. Πέρα από το γεγονός ότι δεν έχεις ταραχές, αβεβαιότητες, ανασφάλειες, οι οποίες επηρεάζουν και την πορεία υλοποιήσεως του Προγράμματος. Αυτά όλα τα οποία το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησε, δεν μπόρεσε να τα εξασφαλίσει όταν ήταν μόνο του, παρά το γεγονός ότι είχε πάρει ένα πάρα πολύ υψηλό ποσοστό το 2009.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι η χώρα κατέβαλε μεγάλο τίμημα εξαιτίας της –προκλητικής θα έλεγα- στάσης που τήρησαν όλα τα κόμματα, της Ν.Δ συμπεριλαμβανομένης, η οποία στάθηκε απέναντι. Και η Ν.Δ ήταν μαζί με τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα. Πολλά στελέχη της ΝΔ, επώνυμα και ανώνυμα, ήταν στο Σύνταγμα και διαδήλωναν. Όλες αυτές λοιπόν οι στάσεις που τηρήθηκαν από το 2010 μέχρι και το 2011, σ’ ένα βαθμό επηρέασαν και τις εσωτερικές εξελίξεις, δηλαδή την πορεία της οικονομίας και στην υλοποίηση του προγράμματος αλλά ταυτοχρόνως, αποδυνάμωναν το εσωτερικό μέτωπο, και δεν επέτρεπαν στην Ελληνική κυβέρνηση να πάει να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος. Η Ν.Δ, όταν πλέον εξασφαλίζει ένα ευνοϊκό εκλογικό αποτέλεσμα, ζητά πλέον από αυτούς στους οποίους αρνήθηκε την συνεργασία, ζητά να επιδείξουν στάση υπευθυνότητας. Εμείς παραμείναμε συνεπείς σ’ αυτό το οποίο λέγαμε και πριν από τις εκλογές του 2012. Δηλαδή, παραμείναμε το Κόμμα της υπευθυνότητας, το Κόμμα το οποίο είπε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Και πρέπει να κυβερνηθεί για να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές.

Εξ όσων δύναμαι να θυμάμαι, η Ν.Δ πριν από το 2012, υπόσχονταν στους Έλληνες προγράμματα, τα οποία κωδικοποίησε με την ονομασία «Ζάππειο», βάσει των οποίων θα μπορούσε να υπάρξει ένας δρόμος διαφορετικός απ΄αυτόν που είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, για να δώσει απάντηση στα προβλήματα. Κρίθηκε εκ των υστέρων, ότι τα περισσότερα από αυτά που συμπεριλαμβάνονταν στα προγράμματά της, δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν και ήταν πολύ μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας. Επομένως, η Ν.Δ υποχώρησε στη στρατηγική την οποία το ΠΑΣΟΚ πρώτο είχε παρουσιάσει ως μία υπεύθυνη επιλογή για να δώσει απάντηση στην κρίση, στην οποία βρισκόταν η χώρα, και ακριβώς επειδή η ΝΔ υποχώρησε, εμείς θεωρήσαμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σ’ αυτή την συνεργασία. Άρα, δεν προσπαθώ να δώσω ιδεολογικό περιεχόμενο σ’ αυτή την συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αυτός είναι κατά την άποψη μου ο λόγος που δεν μπορούν οι τυχοδιώκτες του χθες (και του προχθές) να αντιμετωπίζονται τόσο προνομιακά από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Δεν μπορούν να γράψουν την Ιστορία όπως θέλουν αυτοί που υπονόμευσαν την εθνική προσπάθεια, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες να έρθουν στα πράγματα.

parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου