30 Οκτωβρίου 2013

Η NSA είναι έξω φρενών με τον Ομπάμα

0 σχόλια

Ο διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η υπηρεσία είχε λάβει το «πράσινο φως» για τη «συλλογή στοιχείων» από τον Λευκό Οίκο

Πυρ και μανία είναι με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τις δηλώσεις του ότι είχε πλήρη μεσάνυχτα για τον "Μεγάλο Αδερφό" made in USA.

Σύμφωνα με τους "Los Angeles Τimes", που επικαλούνται πρώην και νυν ανώτατους αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, στους κόλπους της NSA επικρατεί τα τελευταία 24ωρα αναβρασμός με τα επιτελικά στελέχη να εγκαλούν τον Αμερικανό πρόεδρο επισημαίνοντας ότι είχε δώσει την έγκριση του για την κατασκοπεία πολιτών και ηγετών χωρών που θεωρούνται σύμμαχοι της Ουάσινγκτον.

Κατά την κατάθεσή του στο Κογκρέσο, ο Τζέιμς Κλάπερ, διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η Υπηρεσία είχε λάβει το "ΟΚ" από τον Λευκό Οίκο για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτών και ηγετών από χώρες που θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ.

"Ο Λευκός Οίκος γνώριζε τα πάντα", υποστήριξε ο Κλάπερ ο οποίος επί 50 έτη εργάζεται στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ο λόγος του "μετράει" στην Ουάσινγκτον. Ο Κλάπερ όπως και άλλα επιτελικά στελέχη της NSA τόνισαν επίσης ότι η συλλογή στοιχείων από την Εθνιή Υπηρεσία Ασφάλειας γινόταν με την συνεργασία ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γαλλίας και της Ισπανίας. Ο ίδιος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να επανεξεταστούν οι πρακτικές της υπηρεσίες, μετά την έντονη φημολογία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να φρενάρει την κατασκοπεία ηγετών που έχουν φιλικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι πρώην και νυν αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών τάσσονται στο πλευρό της NSA "αδειάζοντας" τον Μπαράκ Ομπάμα φέρνει σε δεινή θέση τον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του, έσπευσε να διαβεβαιώσει τον αμερικανικό λαό ότι δεν έχει δώσει την έγκριση του για την κατασκοπεία αρχηγών κρατών που θεωρούνται φιλικές με τις ΗΠΑ. Για την NSA , o Ομπάμα θέλει απλά να αποστασιοποιηθεί από την γενική κατακραυγή για το πρόγραμμα του "Μεγάλου Αδερφού" στις ΗΠΑ και να σώσει την αξιοπιστία του εντός κι εκτός συνόρων.

Δεν είναι όμως μόνο το θέμα της κατασκοπείας για το οποίο ο Ομπάμα βρίσκεται υπόλογος στους συμπολίτες του . Είναι και τα τεχνολογικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης για την υγεία, το επονομαζόμενο "Obamacare", καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση Αμερικανών πολιτών στο φιλόδοξο πρόγραμμα για την μεταρρύθμιση της υγείας, "σημαία" του Αμερικανού προέδρου.

Από την πλευρά του, ο Τεντ Κρουζ, ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής από το Τέξας, ο οποίος πρόσκειται στο υπερσυντηρητικό κίνημα "Κόμμα του Τσαγιού" που αγόρευε επί 21 ώρες γιοα να πείσει το Κογκρέσο το να μπλοκάρει το Obamacare, δήλωσε ότι ο Ομπάμα κάνει κατάχρηση της εξουσίας του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου