25 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας: Πώς μπορούν να μιλάνε για «success story», ενώ έχουμε ανθρωπιστική κρίση;

0 σχόλια

Το πρωτογενές πλεόνασμα θυμίζει το «λεφτά υπάρχουν», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, με αιχμές το «success story», το πρωτογενενές πλεόνασμα, την προγραμματική συμφωνία, αλλά και την εικόνα στον τομέα της Υγείας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του κόμματός του για την Υγεία στη Βουλή.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για success story, τη στιγμή που η κοινωνία βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, είπε χαρακτηριστικά, δεσμευόμενος για στήριξη της δημόσιας υγείας -ιδίως της πρωτοβάθμιας.

Αιχμές κατά Άδωνι

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανεκδιήγητους» τους χειρισμούς του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τον οποίο μάλιστα άφησε αιχμές ότι συνεχίζει, παρά την υπουργική του ιδιότητα, να κάνει εκπομπές με τηλεπώληση βιβλίων!

«Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με αστεϊσμούς από ανθρώπους που τον ελεύθερό τους χρόνο πηγαίνουν κρυφά στα τηλεοπτικά στούντιο, για να κάνουν γυρίσματα τηλεπωλήσεων βιβλίων, τα οποία τα παρουσιάζουν σε κανάλια με το Ε, δήθεν ότι είναι επανάληψη, ενώ έχουν υπουργικούς θώκους» είπε χαρακτηριστικά.

Πρωτογενές πλεόνσμα, όπως λεφτά υπάρχουν

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που να στηρίζεται σε ένα καθολικό σύστημα υγείας. Υπογράμμισε δε, ότι η υγειονομική βόμβα στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής για χώρα της Ευρώπης και υποσκάπτει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ακόμη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θυμίζει το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.

3.500.000 ανασφάλιστοι

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και επικαλούμενος στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Τσίπρας μίλησε για 3.500.000 ανασφάλιστους και είπε ότι αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση, επιμένοντας να εφαρμόζουν τα ίδια μνημονιακά μέτρα, είναι «οικονομικοί δολοφόνοι».

«Να βάλει ο Σαμαράς τον Βενιζέλο επικεφαλής στο Επικρατείας»

Επανήλθε, δε, στο ζήτημα της σύμβασης του 2010 για τα υποβρύχια, τονίζοντας πως «υπάρχει μια υποβρύχια αναστάτωση στην κυβέρνηση. Αναγκάστηκαν μάλιστα χθες, λόγω αυτής της υποβρύχιας αναστάτωσης, να μας φέρουν από το πουθενά και μια προγραμματική συμφωνία-ανέκδοτο 43 σημείων».

«Μετά από ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης, όπου είχαν την πρώτη προγραμματική συμφωνία -την οποία δεν υλοποίησαν φυσικά- και μετά από πέντε μήνες της νέας κυβέρνησης των δύο, χθες θυμήθηκαν ξαφνικά να φέρουν προγραμματική συμφωνία» σημείωσε.

Και συνέχισε: «Αυτό το υποβρύχιο άγχος του κ. Βενιζέλου που πάει να καλύψει ο κ. Σαμαράς, δίνοντάς του απόλυτη κάλυψη, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με προγραμματικές συμφωνίες. Ένας είναι ο τρόπος, να τον εντάξει στα ψηφοδέλτιά του, να τον βάλει και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως στις προηγούμενες εκλογές έβαλε την κυρία Μπακογιάννη, μπας και μετριαστεί αυτό το άγχος».

«Πώς τολμούν να κοροϊδεύουν κατάμουτρα τους πολίτες;»

Αναφερόμενος ειδικότερα στο σημείο 16 της προγραμματικής συμφωνίας, που έχει να κάνει με την Υγεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε: «Πώς θα καταφέρουν να πετύχουν αυτά, που ελαφρά την καρδία λένε, όταν η χώρα είναι πρωταθλήτρια στη μείωση των δαπανών υγείας στις χώρες το ΟΟΣΑ; Πώς τολμούν και κοροϊδεύουν κατάμουτρα τους πολίτες, όταν για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του ΄50 στη χώρα μας έχει αυξηθεί η βρεφική θνησιμότητα;».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου