6 Νοεμβρίου 2013

Άδειασμα Σαμαρά από την Τρόικα: Το 2015 κι εν μέρει ξανά η Ελλάδα στις αγορές

0 σχόλια

Τον περασμένο Μάιο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της συνεχούς προπαγάνδας περί success story, δήλωσε ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το α' εξάμηνο του 2014.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας:

Δύο αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι «το Μνημόνιο σε δύο-τρία χρόνια δεν θα υπάρχει πια», αλλά και πως η κυβέρνηση προγραμματίζει να βγει η χώρα στις αγορές το πρώτο εξάμηνο του 2014, έκανε χθες ο Αντ. Σαμαράς, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή μιας πορείας και δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Χθες, ο επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σερβάς Ντερούζ, που συμμετέχει στην Τρόικα, κατά τη διάρκεια δημόσιας ακρόασης που διεξήχθη σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2015 και μάλιστα «εν μέρει».



Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας:

Ωστόσο, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διασωθείσες χώρες και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ο Σ. Ντερούζ τόνισε ότι είναι δύσκολο να κάνει κανείς ασφαλείς οικονομικές προβλέψεις, αυτήν την περίοδο, λόγω της υψηλής αβεβαιότητας που ακόμα υπάρχει στις αγορές.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα, ο Σ. Ντερούζ υπογράμμισε την τεράστια δημοσιονομική προσπάθεια που έχει γίνει από το 2009 και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει, εν μέρει, στις αγορές από το 2015 και μετά.

www.parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου